Баскетбол 3х3: вперше 6 збірних України виступлять у фіналах ЧС-2019

Баскетбол 3х3: вперше 6 збірних України виступлять у фіналах ЧС-2019

Укрінформ
Збірні України з баскетболу 3х3 встановили історичне досягнення - 6 національних команд вийшли до фіналів чемпіонатів світу 2019 року.

Чоловіча та жіноча збірні України з баскетболу 3х3 отримали перепустку на чемпіонат світу. Крім того, Україна стала однією з трьох країн світу, дві збірні якої у червні 2019 року візьмуть участь у дорослому чемпіонаті світу. Про це повідомляє прес-служба Федерації баскетболу України.

На головному турнірі світу з баскетболу 3х3 в Амстердамі 11-16 червня 2019 року по дві збірні також представлять Японія, Китай, Росія та Монголія.

Цього разу Україна досягла історичного результату: відразу шість збірних влітку представлятимуть державу на чемпіонатах світу. Окрім головних команд країни також змагатимуться чоловіча та жіноча збірні віком до 23 років та віком до 18 років.

Зазначимо, що Україна є однією з топових країн з баскетболу 3х3, завдяки стабільно високим результатам чоловічих та жіночих національних збірних. 1 листопада Федерація баскетболу України отримала лист від ФІБА із підтвердженням виходу національних збірних на фінали одразу трьох світових кубків 2019:
чемпіонат світу U-23 (чоловіки і жінки, 2 - 6 жовтня, Китай),
чемпіонат світу (чоловіки і жінки, 11 - 16 червня, Нідерланди),
чемпіонат світу U-18 (чоловіки і жінки, 3 - 7 червня, Монголія).

Читайте також: Баскетбол 3х3: український данкер Піддубченко виграв фінальний етап World Tour

Відзначимо, що у загальному світовому рейтингу Україна наразі посідає високе 2-е місце з баскетболу 3х3, поступаючись лише Китаю, і перше місце - у загальному європейському рейтингу. Це єдиний командний вид спорту, у якому Україна займає такі високі позиції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-