Олексій Лень поділився враженнями з ФІБА про свій дебют у збірній України

Олексій Лень поділився враженнями з ФІБА про свій дебют у збірній України

Укрінформ
Центровий збірної України з баскетболу та американського клубу НБА "Атланта Гокс"  Олексій Лень поідлився враженнями від дебютного виступу за національну команду.

Олексій Лень в інтерв’ю прес-службі ФІБА, зокрема, зазначив, що був дуже задоволений, коли влітку дізнався, що зможе зіграти за збірну України, і мріє ще багато разів повертатися у збірну.

"Я був дуже задоволений, коли влітку дізнався, що маю можливість зіграти за збірну України. Насправді я багато про це думав. Було дуже зворушливо повернутися на батьківщину та грати за головну команду країни перед моїми рідними та друзями. Мені дуже сподобалося і з нетерпінням чекаю наступної нагоди. Хочу бути частиною цієї команди на досить тривалий час. Ми можемо побудувати досить пристойну команду.

Читайте також: Збірна України з баскетболу сенсаційно обіграла іспанців у відборі на чемпіонат світу

Перемога над Іспанією? Чудова гра. Ми добре зіграли. У залі була неймовірна атмосфера та шалена підтримка. Ми добре діяли як в захисті, так і в атаці, то ж заслужили на перемогу над однією з найкращих збірних Європи останнього десятиліття. Перемоги над такими сильними суперниками надають упевненості та досвіду. Нам все ще належить багато зробити та є що поліпшувати, але той поєдинок показав усім, що ми здатні перемагати найсильніших суперників. То була дуже важлива перемога для майбутнього.

То була найкраща гра, про яку я міг мріяти перед дебютом за національну команду. Уболівальники дуже щиро нас підтримували. Здавалося, що за нас вболівала вся країна. Коли ти бачиш щасливих фанів, які тебе підтримують, тебе самого це ще більш надихає. Зал голосно підтримував кожну дію. Дуже дивовижно грати вдома за свою країну. Це ні з чим не порівняти. Мені це дуже сподобалося. Переконаний, у майбутньому нас чекає ще багато подібних моментів. То ж хочу ще багато разів повертатися в збірну і переживати подібне ще і ще", - цитує Леня прес-служба Федерації баскетболу України.

Відео кращих моментів матчу Україна – Іспанія:

Нагадаємо, український центровий Олексій Лень цього року після п’яти років у "Фінікс Санз" змінив клуб у НБА. Він уже встиг зіграти перші поєдинки нового сезону за "Атланту", а також провів свої перші матчі у складі національної збірної України. У вересні збірна України перемогла в Києві Іспанію (76:65) та програла Чорногорії (84:90) в кваліфікації чемпіонату світу 2019 року. Лень у середньому набирав 10,5 очка, 6 підбирань, 1,5 передачі 1 блок-шот за матч.

Читайте також: Баскетбол: українець Лень реалізував 9 із 9 кидків у матчі НБА проти "Клівленда"

29 листопада збірна України зіграє в Запоріжжі проти Словенії у наступному матчі кваліфікації чемпіонату світу з баскетболу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-