Порошенко: Призери ЮОІ-2018 зробили внесок в утвердження статусу України у світі

Порошенко: Призери ЮОІ-2018 зробили внесок в утвердження статусу України у світі

Фото
Укрінформ
Українська збірна на юнацьких Олімпійських іграх у Буенос-Айресі увійшла в десятку найкращих, тим самим зробивши свій внесок в утвердження статусу України у світі.

Про це заявив Президент Петро Порошенко на зустрічі з переможцями та призерами ІІІ юнацьких Олімпійських ігор та їх тренерами, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“У змаганнях, де брали участь представники більше 200 країн, Україна увійшла в неофіційному заліку в десятку найкращих, це є ваш внесок в утвердження статусу України у світі”, - зазначив Глава держави.

Президент подякував юним спортсменам за медалі і “потужний та сильний український дух”, додавши, що відтепер і на Латиноамериканському континенті знають Україну з кращого боку.

Водночас він висловив впевненість, що результат участі на олімпіаді в Буенос-Айресі є авансом спортсменів у наші майбутні перемоги - у Токіо у 2020 році, Парижі у 2024 році і в Лос-Анджелесі 2028 року.

“Зараз увесь світ демонструє солідарність з Україною у нашій боротьбі як країни, яка дає відсіч російському агресорові. Увесь світ знає міць і потужність нашої армії, витривалість, мудрість українського народу. Але надзвичайно важливо, що весь світ дізнався про Україну і зі спортивних перемог”, - підкреслив Порошенко.

Президент привітав переможців та призерів ІІІ юнацьких Олімпійських ігор

Глава держави також вручив переможцям олімпіади цінні подарунки.

Читайте також: Порошенко обіцяє у бюджеті-2019 більше грошей для олімпійців

На Олімпіаді українці здобули 23 медалі: 7 золотих, 8 срібних та 8 бронзових  у 13 видах спорту. Зокрема, золоті медалі виграли: Катерина Чорній - фехтування (особисті змагання в жіночій шпазі та командна першість), Назар Чепурний - спортивна гімнастика (командна першість з мультидисциплін гімнастики), Іван Тищенко - академічне веслування (чоловіча одиночка), Валерія Іваненко - легка атлетика (метання молота), Михайло Кохан - легка атлетика (метання молота), Ярослава Магучіх - легка атлетика (стрибки у висоту).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-