Україна здобула ще дві золоті медалі на Іграх Нескорених

Україна здобула ще дві золоті медалі на Іграх Нескорених

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко привітав Олександра Бєлобокова та Сергія Ільчицького, які здобули перші золоті медалі для української збірної на "Іграх Нескорених" у Сіднеї.

Привітання глава держави оприлюднив на своїй сторінці у Facebook.

"Перші золоті медалі для української збірної на Invictus Games Sydney 2018. Вітаємо Олександра Бєлобокова та Сергія Ільчицького, які здобули ці вражаючі перемоги з веслування на тренажерах. Так тримати! Не знижуйте темп!" - написав Порошенко.

Читайте також: Порошенко закликає українців підтримати наших героїв на "Іграх Нескорених"

Як повідомляв Укрінформ, у перший день змагань на "Іграх Нескорених" у Сіднеї українець Денис Фіщук здобув бронзу у велогонці. Це була перша медаль у скарбничці української збірної на цьогорічних змаганнях та перша за два роки медаль у велоспорті.

Як відомо, "Ігри Нескорених" - міжнародні спортивні змагання для військовослужбовців та ветеранів із обмеженими фізичними можливостями, набутими під час виконання службових обов'язків. Участь у змаганнях беруть представники країн-членів НАТО, а також стратегічні партнери Альянсу.

Уперше “Ігри Нескорених”, засновані британським принцом Гаррі, пройшли в 2014 році в Лондоні. Цьогоріч у змаганнях беруть участь команди 18 країн: Афганістан, Австралія, Канада, Данія, Естонія, Франція, Грузія, Німеччина, Ірак, Італія, Йорданія, Нідерланди, Нова Зеландія, Польща, Румунія, Україна, Велика Британія, США.

Україна виступає у шести спортивних дисциплінах - легка атлетика, плавання, веслування на тренажері, велоспорт на шосе, стрільба з лука та пауерліфтинг. Торік Україна вперше взяла участь в “Іграх Нескорених” у Канаді. Тоді в Іграх змагалися 550 військовослужбовців та ветеранів. Українські спортсмени здобули 8 золотих, 3 срібних та 3 бронзових нагороди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-