Українські спортсмени повернулися додому з юнацької Олімпіади

Українські спортсмени повернулися додому з юнацької Олімпіади

Фото
Укрінформ
Наших олімпійців зустрічали у Борисполі.

Сьогодні українська делегація спортсменів та тренерів повернулась додому з літніх юнацьких Олімпійський ігор в Буенос-Айресі. Команду тепло зустріли у аеропорту «Бориспіль». Про це повідомляє Укрінформ.

Привітати героїв олімпійського Буенос-Айреса приїхали: віце-прем'єр-міністр України В'ячеслав Кириленко, президент Національного олімпійського комітету України, олімпійський чемпіон Сергій Бубка, міністр молоді та спорту України Ігор Жданов, начальник управління молоді та спорту Київської міської державної адміністрації Вадим Гутцайт, керівники національних федерацій та регіональних відділень НОК, спортивних товариств.

У Борисполі урочисто зустріли юних спортсменів-олімпійців / Фото: Павло Багмут, Укрінформ

Від імені команди щирі слова вдячності за підтримку усім вболівальникам, спортивній Україні висловила дворазова чемпіонка Юнацької Олімпіади-2018 на шпагах Катерина Чорній.

Нагадаємо, в Буенос-Айресі українці здобули 23 медалі (7-8-8) у 13 видах спорту. Зокрема, золоті медалі виграли: Катерина Чорній - фехтування (особисті змагання в жіночій шпазі та командна першість), Назар Чепурний - спортивна гімнастика (командна першість з мультидисциплін гімнастики), Іван Тищенко - академічне веслування (чоловіча одиночка), Валерія Іваненко - легка атлетика (метання молота), Михайло Кохан - легка атлетика (метання молота), Ярослава Магучіх - легка атлетика (стрибки у висоту).

Президент Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка підбив підсумки юнацьких Олімпійських ігор, відзначивши, що успішний виступ наших юних олімпійців демонструє гарні перспективи і великий потенціал українського спорту.

Читайте також: На Третій юнацькій олімпіаді українці показали неймовірний результат — Порошенко

«Пишаюсь нашими юними олімпійцями! Приємно було бачити, з яким професіоналізмом, неймовірною самовіддачею і високою майстерністю наші спортсмени виходили на арени змагань, як вони підтримували один одного до, під час та після змагань. Хочу подякувати нашим юним олімпійцям за надзвичайні емоції радості та відчуття гордості, які вони нам подарували впродовж всіх Ігор. 23 нагороди, з яких 7 найвищого ґатунку – чудовий результат.

Головна задача, яка стоїть перед країною та усіма спортивними організаціями – зберегти і підтримати цю молодь, яка своїми досягненнями прославила Україну на увесь світ, щоб вже незабаром – в Токіо-2020, Парижі-2024 та Лос-Анджелесі-2028 саме ці обдаровані юні атлети піднялися на олімпійський п’єдестал і на честь їх перемог піднімався прапор і лунав гімн України», - наголосив Сергій Бубка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-