Формула-1: Райкконен переміг на Гран-прі США

Формула-1: Райкконен переміг на Гран-прі США

Укрінформ
Гемілтон фінішував лише третім і відклав чемпіонство до наступного етапу. 

У місті Остін відбувся 18-й етап чемпіонату світу з автоперегонів у класі Формула-1 – Гран-прі США. Переможцем став пілот команди «Феррарі» фін Кімі Райкконен. Про це повідомляє Укрінформ.

Вже в Остіні Льюїс Гемілтон («Мерседес») міг стати чемпіоном сезону. Для цього він мав набрати на 8 очок більше за свого конкурента Себастьяна Феттеля («Феррарі»). Різниці такої не сталося – Гемілтон фінішував третім, а Феттель – четвертим. Тож питання чемпіонства відкладається до Гран-прі Мексики.

А переможцем Гран-прі США став Кімі Райкконен. Фінський пілот «Феррарі» переміг вперше з 2013 року, вперше за 113 гонок! Це його 21-а перемога кар’єрі.

Читайте також: Формула-1: Гемілтон виграв кваліфікацію Гран-прі США

Друге місце у Макса Ферстаппена («Ред Булл»), третє – у Гемілтона. Феттель – четвертий, який на останніх колах обійшов Валттері Боттаса («Мерседес»). Відзначимо, що протягом гонки Ферстаппен піднявся на друге місце з 18-го.

Льюїс Гемілтон впевнено очолює загальний залік. В його активі тепер 346 очок, він випереджає Феттеля на 70 очок і вже наступної гонки може стати чемпіоном. До фінішу чемпіонату залишилось 3 гонки.

Наступний 19-й етап чемпіонату – Гран-прі Мексики відбудеться 26-28 жовтня в Мехіко на автодромі імені братів Родрігесів.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-