Україна - у топ-10 медального заліку юнацької Олімпіади-2018

Україна - у топ-10 медального заліку юнацької Олімпіади-2018

Укрінформ
Збірна України посіла 10 місце в загальнокомандному медальному заліку на ІІІ літніх юнацьких Олімпійських іграх у Буенос-Айресі, церемонія закриття яких відбулася в ніч на 19 жовтня.

Всього на ЮОІ-2018 Україна виборола 23 медалі у 13 видах спорту - 7 золотих, 8 срібних і 8 бронзових, 18 з яких були завойовані не в змішаних командах і увійшли до медального заліку. Про це повідомляє XSPORT.

Золоті медалі Україні принесли: Катерина Чорний (2), Іван Тищенко, Назар Чепурний, Валерія Іваненко, Михайло Кохан, Ярослава Магучих.

Срібні медалісти: Денис Кесиль, Анастасія Прозорова, Софія Лискун, Оксана Чудик, Назар Чепурний, Христина Погранична, Тарас Бондарчук, Максим Галінічев.

Бронзові медалісти: Олег Вередиба, Дмитро Гонта, Анастасія Бачинська (2), Олег Дорощук, Владислав Остапенко, Софія Лискун, Дарина Плохотнюк і Олександр Мадей.

У підсумку, збірна України посіла 10-е місце в загальному медальному заліку. Відзначимо, що 2010 року в Сінгапурі наша збірна була четвертою - 33 медалі (10 золотих, 9 срібних, 14 бронзових), а у 2014-му в Нанкіні посіла 6 місце - 23 медалі (7 золотих, 8 срібних, 8 бронзових).

Читайте також: У Буенос-Айресі пройшла церемонія закриття юнацької Олімпіади

Наступні літні юнацькі Олімпійські ігри відбудуться у 2022 році в Дакарі (Сенегал).

Фото:  НОК України

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-