Українських гравців футбольної команди Karpatalja довічно дискваліфікували

Українських гравців футбольної команди Karpatalja довічно дискваліфікували

Укрінформ
Контрольно-дисциплінарний комітет Федерації футболу України заборонив довічно здійснювати будь-яку діяльність, пов’язану з футболом (зокрема адміністративну й спортивну), 14 громадянам України, які є гравцями угорської футбольної команди Karpatalja. 

Про це йдеться в рішенні Контрольно-дисциплінарного комітету ФФУ, текст якого є в розпорядженні Укрінформу.

"Участь зазначеної команди у так званому чемпіонаті невизнаних держав - турнірі ConIFA World Football Cup - негативно відобразилася на авторитеті та іміджі Федерації футболу України. Тому за поведінку, яка шкодить репутації футболу та ФФУ, дисциплінарним комітетом прийнято рішення про довічну дискваліфікацію українських гравців футбольної команди Karpatalja", - пояснив перший віце-президент ФФУ Вадим Костюченко.  

При цьому організаторам та членам команди Karpatalja з числа громадян Угорщини заборонено в’їзд на територію України.

Раніше СБУ оголосила офіційні застереження двом гравцям-громадянам України зі складу команди та ініціювала перед Федерацією футболу України розгляд питання про позбавлення їх відповідних спортивних ліцензій.

Читайте також: Жданов назвав інцидент з «Карпаталья» актом «спортивного сепаратизму»

Як повідомлялося, команда під назвою Karpatalja (в перекладі з угорської - "Закарпаття") сформована з ініціативи угорської сторони із числа етнічних угорців, частина з яких мають українське походження (народжені в Закарпатській області). До організації команди причетний також депутат Берегівської районної ради від Демократичної спілки угорців Тіберій Феєш.

Турнір ConIFA World Football Cup проводиться конфедерацією незалежних футбольних асоціацій, до складу якої входять федерації, які не є членами ФІФА. Конфедерація заснована в 2013 році і проводить чемпіонати світу раз на два роки. 

Цього року турнір проходив у Лондоні. В ньому взяли участь збірні Абхазії, Тибету, Секейського краю та інші, а у відбіркових матчах грали "команди" від ОРДО та ОРЛО.

Фото: ТСН

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-