Жданов назвав інцидент з «Карпаталья» актом «спортивного сепаратизму»

Жданов назвав інцидент з «Карпаталья» актом «спортивного сепаратизму»

Укрінформ
Міністр молоді та спорту Ігор Жданов обурився участю футбольної команди «Карпаталья» у самопроголошеному чемпіонаті світу серед невизнаних територій.  

З цього приводу  Ігор Жданов звернувся до Служби безпеки України із закликом відреагувати на такий акт «спортивного сепаратизму». Про це він написав на сторінці у Facebook.

«Сепаратизму не місце в українському спорті! Не важливо, який він і ким фінансується та підживлюється, чи з боку Росії, чи інших країн. Обурений участю так званої футбольної команди «Карпаталья» («Закарпаття» - угорською) у самопроголошеному чемпіонаті світу серед невизнаних і частково визнаних територій», - написав Жданов.

Як він зазначив, посилаючись на ЗМІ, у "цьому «турнірі» взяли участь збірні Абхазії, Тибету, Секейського краю та інші", а у відбіркових матчах навіть команди з так званих "ДНР" та "ЛНР". 

Окрім того, зауважив міністр, видання Mukachevo.net зазначає, що «організував команду «Карпаталья» депутат Берегівської районної ради від Демократичної спілки угорців (УМДС) Тіберій Феєш».

Читайте також: Збірну угорців Закарпаття покарають за перемогу на турнірі сепаратистів

«Закликаю Службу безпеки України належним чином відреагувати на такий відвертий акт спортивного сепаратизму. Необхідно допитати гравців команди, а також детально проаналізувати діяльність депутата-організатора «Карпатальї» на предмет зазіхання на територіальну цілісність України та зв'язки із терористичними й сепаратистськими угрупуваннями», - наголосив Жданов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-