Збірну угорців Закарпаття покарають за перемогу на турнірі сепаратистів

Збірну угорців Закарпаття покарають за перемогу на турнірі сепаратистів

Відео
Укрінформ
ФФУ звернулась до правоохоронців, аби ті перевірили переможців, так званого, «чемпіонату світу» серед невизнаних територій. 

Федерація футболу України на своєму офіційному сайті пообіцяла санкції збірної угорців Закарпаття (Карпатальє) за участь в «чемпіонаті світу» серед невизнаних територій.

Збірна Карпатальї не просто взяла участь, а й виграла «чемпіонат світу-2018» під егідою ConIFA. У фіналі угорці по пенальті обіграли Північний Кіпр (0:0, по пенальті 3:2). Відомо, що на цьому турнірі планували грати збірні «ДНР» і «ЛНР», але вони не пройшли відбір.  

У складі команди грали виключно гравці нижчих угорських ліг, а також ветерани, які народилися на території українського Закарпаття або мають там коріння. Виконавців, які грали на високому рівні в Україні, серед них не було.

Читайте також: "Динамо" покаране штрафом і матчем без глядачів за поведінку фанатів

ФФУ пояснила, що за участь в турнірі всі гравці збірної будуть дискваліфіковані і не зможуть більше грати ні на професійному, ні на аматорському рівнях в Україні. Крім того, ФФУ звернулася до правоохоронних структур, щоб ті перевірили гравців і тренерів Карпатальї на предмет пропаганди сепаратизму.

ConIFA (Конфедерація незалежних футбольних асоціацій) була заснована в 2013 році і минулий чемпіонат був третім під егідою організації. Перші два турніри виграли графство Ніцца і Абхазія.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-