Дар’я Білодід: Для мене головне чути на п’єдесталі гімн моєї країни - України

Дар’я Білодід: Для мене головне чути на п’єдесталі гімн моєї країни - України

Укрінформ
Наймолодша чемпіонка світу в історії дзюдо 17-річна українська спортсменка Дар’я Білодід розповіла про пропозиції змінити громадянство.

Дар’я Білодід в інтерв’ю "5.UA", зокрема, зазначила, що змінити громадянство пропонували Азербайджан, Грузія, Арабські Еміраті, але для неї головне - чути на п’єдесталі гімн своєї країни.

"У мене, звичайно, буде багато змагань, але наступна головна ціль – Олімпійські Ігри-2020. Існує олімпійський рейтинг спортсменів. Відбір на Олімпійські Ігри-2020 почався влітку. Він триватиме два роки. Наразі у світовому рейтингу я займаю перше місце. Але я все одно маю їздити на безліч змагань, тому що є спортсмени, які можуть мене обігнати. Я дуже люблю свою країну, я патріотка. Хоча, звичайно, у нас є проблеми фінансові. У нас немає гарних олімпійських баз, у нас дуже погані умови. Якби інші країни подивилися, як ми тренуємося, вони були б шоковані. Але мені все одно дуже приємно, коли я стою на п'єдесталі і грає гімн саме моєї країни. Для мене це дуже важливо.

Читайте також: Дар’ї Білодід подарували іменні футболки збірної України

Які країни пропонували виступати під їхнім прапором? Азербайджан, Грузія, Арабські Емірати. Звичайно, це великі гроші, але для мене це не головне. Головне – це "золото", коли піднімається мій прапор. Це важливіше, ніж гроші", - сказала Білодід.

Також спортсменка поділилася своїми планами на майбутнє: "Я вчуся в Інституті журналістиці, хочу стати спортивним журналістом. Продовжувати спортивну кар'єру на все життя я не хочу, взагалі не хочу бути тренером. Мої батьки тренери, і я бачу, як це важко. Я не дуже люблю комусь щось пояснювати, вчити, це не моє. Тому я думаю про спортивну журналістику. Приблизно до 25 років я планую займатися спортивною кар'єрою, а потім вирішу, що далі".

Читайте також: Дзюдо: українка Білодід очолила рейтинг кращих спортсменок світу

Як повідомляв Укрінформ, чемпіонка світу у ваговій категорії до 48 кг українська дзюдоїстка Дар’я Білодід піднялася на дві позиції і очолила список кращих спортсменок світу за версією Міжнародної федерації дзюдо (IJF).  20 вересня 17 річна українка отримала "золото" чемпіонату світу з дзюдо, який проходив на татамі "National Gymnastics Arena" в Баку (Азербайджан). У фіналі ЧС-2018 у ваговій категорії до 48 кг Білодід перемогла японку Фуну Тонакі і стала наймолодшою чемпіонкою світу в історії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-