«Синьо-жовта» переможна осінь

«Синьо-жовта» переможна осінь

Аналітика
Укрінформ
Збірна України обіграла Чехію і стала переможцем групи в Лізі націй.

Національна збірна України достроково перемогла у своїй групі в Лізі націй і наступного розіграшу вже гратиме у елітному дивізіоні. «Синьо-жовті» обіграли у Харкові Чехію 1:0 завдяки голу Малиновського і стали недосяжним для суперників. Безумовний успіх команди Андрія Шевченка, яка отримала також перестраховочну можливість зіграти у відбірковому плей-офф на Євро-2020. Ну, це якщо ми провалимо наступного року кваліфікацію Євро-2020 і фінішуємо у групі нижче другого місця. Зважаючи на нинішню гру збірної, дуже не хочеться аби ми розгубили усе набуте.    

Читайте також: Збірна Україна з футболу перемогла чехів і виграла групу Ліги націй УЄФА

Щодо поєдинку в Харкові, то Україна розпочала матч очікувано – контроль м’яча, активні фланги, багато переміщень. В стартовому складі вийшли одразу п’ятеро атакуючих гравців – Ярмоленко, Марлос, Малиновський, Коноплянка і Яремчук. Останній мав на початку дві реальні нагоди відзначитися, але обидва рази пробив неточно головою. Свої моменти Україна створювала після навісів, а от проникаючі атаки не виходили.

Водночас, чехи також відповідали гострими випадами. Суперник вміло і високо пресингував наших гравців і темп українських атак поступово впав. У порівнянні з вересневим матчем, Чехія дуже добре підготувалась і добре вивчила гру «синьо-жовтих».

Збірна Україна з футболу перемогла чехів Гол Малиновського (після відмінного пасу Яремчука) під завісу першого тайму дав нам додаткову психологічну перевагу. В цілому це був матч гідних суперників. Україна задавала темп – Чехія небезпечно відповідала.

У другого таймі стало зрозуміло, що збірна України перебудувалась на свій улюблений контратакуючий стиль. Центр поля контролювали чехи, але наші швидко йшли на ворота суперника, щойно вони перехопили м’яч. На жаль, українцям бракувало останнього пасу – саме через це Марлос і Ярмоленко загубили по моменту.

Читайте також: Україна - Чехія: текстова трансляція

Циганков, який замінив Коноплянку, мав усе завершувати в цьому матчі, але не зумів переграти воротаря чехів. Гості насідали на наші ворота до останньої хвилини поєдинку, однак шансів уникнути поразки у них не було. Тим більше, зважаючи на блискучу гру П’ятова і безпомилкові дії наших захисників.

9 очок в трьох матчах Ліги націй проти Чехії та Словаччини – результат чудовий. Він - цілком заслуга тренерського штабу Андрія Шевченка, який зберіг в збірній чудову атмосферу, змусив гравців не лише битися на полі, але й думати і швидко приймати вірні рішення. Вже зараз можна говорити, що гру «синьо-жовтих» посилили новачки – Марлос, Яремчук, Малиновський, Матвієнко. Сподіваємось, у резерві Шевченка не лише нові кадри, але й нові ідеї.

Святослав Василик, Київ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-