Україна перемогла Чехію: текстова трансляція

Україна перемогла Чехію: текстова трансляція

Укрінформ
Онлайн-трансляція матчу Ліги Націй УЄФА між футболістами національних збірних України та Чехії.

Україна - Чехія

1:0

Наступний матч у Лізі націй УЄФА збірна України проведе 16 листопада у Трнаві проти збірної Словаччини.

Збірна України здобула третю поспіль перемогу у групі 1 Ліги В. Команда Андрія Шевченка достроково забронювала місце в елітному дівізіоні А Ліги націй УЄФА.

Матч завершено.

90 - Арбітр компенсував 3 хвилини до основного часу.

90 - Давид Павелка отримав жовту карту.

88 - Віктор Циганков потрапив в офсайд.

87 - Чехія отримала право на кутовий.

86 - Олександр Зінченко замінив Руслана Малиновського.

83 - Михал Крменчик не поцілив у площину воріт українців.

81 - Йосеф Шурал замінив Якуба Янкто.

77 - Яромир Змргал низом пробив по центру воріт, але Андрій Пятов легко ліквідував загрозу. 

! Циганков, який замінив Коноплянку, мав усе завершувати в цьому матчі, але не зумів переграти воротаря чехів. Прикро, бо гості насідають на наші ворота і останні хвилини поєдинку можуть бути дуже нервовими. Навіть, незважаючи на блискучу гру сьогодні П’ятова.

76 - Віктор Циганков після пасу Андрія Ярмоленка залишився наодинці з Павленкою, але виграти цю дуель в Іржі не зміг. 

73 - Міхаель Крменчик вступив у гру з лави запасних замість Патріка Шика.

70 - Андрій Ярмоленко пройшов повз захисника збірної Чехії у штрафному майданчику та сильно пробив по воротах, але м'яч полетів далеко від лівої стійки.

! Минула третина другого тайму і стало зрозуміло, що збірна України перебудувалась на свій улюблений контратакуючий стиль. В центрі більше м’ячем володіють чехи, але наші швидко йдуть на ворота суперника, щойно вони перехопили м’яч. Наразі українцям бракує останнього пасу – Марлос і Ярмоленко так вже загубили по моменту.

70 - Віктор Циганков замінив Євгена Коноплянку.

67 - Заміна у команді Чехії - Яромир Змргал вийшов замість Матея Видри. 

66 - Марлос виконав передачу в штрафний майданчик чехів, але Андрій Ярмоленко не зміг пробити. М'яч залишив межі поля.

58 - Тарас Степаненко порушив правила проти Давида Павелка.

56 - Микола Матвієнко "заліз" у положення "поза грою".

55 - Сейв Андрія Пятова врятував "синьо-жовтих" від проблем після небезпечного удару Давида Павелка. Кутовий.

51 - Матей Видра опинився в офсайді. 

50 - Україна заробила право на кутовий, який виконав Євген Коноплянка.

46 - Якуб Янкто пробив по воротах - українці удар заблокували.

Збірна Чехії розпочала другий тайм із центру поля.

! Гол Малиновського (після відмінного пасу Яремчука) під завісу першого тайму повинен дати нам додаткову психологічну перевагу. А в цілому матч гідних суперників. Україна задає темп – Чехія небезпечно відповідає. І після перерви на полі може статися будь-що.

ПЕРЕРВА.

43 - ГООООООООООЛ!!! М'яч забив Руслан Малиновський. От як буває: Роман Яремчук мав не менше п'яти спроб забити, а от партнеру чудовий гольовий пас віддати вдалося. Малиновський пробив метрів з 22-х і точно у нижній кут.

42 - Караваєв заблокував удар Антоніна Барака.

40 - Матей Видра порушив правила проти Ярослава Ракицького. 

39 - Ярослав Ракицький отримав попередження

! Чехи вміло і високо пресингують наших гравців і темп українських атак впав. Вже помітно, що у порівнянні з першим матчем, Чехія дуже добре підготувалась і добре вивчила гру нашої команди. У господарів наразі найактивніший Коноплянка, який постійно намагається загострювати гру на своєму фланзі.

35 - Руслан Малиновський з 20 метрів завдав удару по воротах - м'яч пролетів буквально у сантиметрах від стійки воріт гостей.

33 - Коноплянка увірвався у штрафний майданчик чехів, але під кутом пробити голгіпера Євгену не вдалося.

25 - Роман Яремчук після флангової передачі не влучив у площину воріт з району одинадцятиметрової позначки - м'яч полетів далеко від правої стійки.

20 - Руслан Малиновський завдав небезпечного удару, виконуючи штрафний з далекої відстані, але м'яч пролетів над поперечиною чеських воріт. Удар від воріт.

! Яремчук мав дві нагоди, але обидва рази він пробив головою неточно. Україна поки що створює моменти після навісів. Чекаємо на проникаючі атаки та удари Малиновського. Водночас, чехи також відповідають гострими випадами. Класний футбол ми спостерігаємо.

19 - Ондржей Челустка отримав жовту картку за грубу гру проти Романа Яремчука.

19 - Якуб Янкто пробив із середньої відстані низом по центру воріт, але Андрій П'ятов виконав блискучий сейв і врятував "синьо-жовтих".

17 - Атака у відповідь чехів - Андрій Пятов врятував ворота господарів після удару Патрік Шика.

14 - Третя подача Євгена Коноплянки і втретє не влучив у ворота гостей Роман Яремчук.

12 - Філіп Новак завершив дальнім ударом атаку гостей - м'яч просвистів вище воріт Андрія Пятова.

10 - Євген Коноплянка виконав навісну передачу на Романа Яремчука, який не зумів з близької відстані завдати результативного удару головою - м'яч пролетів у кількох сантиметрах від лівої стійки.

8 - Якуб Янкто виконав простріл у штрафний майданчик "синьо-жовтих", але Андрій П'ятов вийшов з лінії воріт і перехопив м'яч.

! Україна розпочала матч очікувано – контроль м’яча, активні фланги, багато переміщень. В стартовому складі вийшли одразу п’ятеро атакуючих гравців – Ярмоленко, Марлос, Малиновський, Коноплянка і Яремчук. Погодьтесь, потужний ударний кулак.

6 - Коноплянка подав на Яремчука і той з незручної позиції пробив повз ворота чехів.

3 - Патрік Шик виконав простріл у штрафний майданчик господарів, але український захист м'яч вибив.

Стартовий свисток! Українці розіграли м'яч із центру поля.

Матч почався з хвилини мовчання в пам'ять про видатного тренера Олега Базилевича, який пішов з життя сьогодні...

Пролунали державні гімни Чехії та України.

Паралельно розпочалися поєдинки Франція - Німеччина, Ірланлія - Вельс, Норвегія - Болгарія, Словенія - Кіпр, Гібралтар - Ліхтенштейн, Латвія - Грузія.

Завершилися матчі Казахстан - Андорра (4:0), Вірменія - Македонія (4:0).

**************

16 жовтня 2018 року. Харків. Початок матчу - 21.45. Температура повітря +15 С.

Ласкаво просимо на 40-тисячний стадіон ОСК "Металіст" на черговий поєдинок дебютного розіграшу Ліги Націй УЄФА, в якому зустрічаються національні збірні України та Чехії.

Стартові склади.

УКРАЇНА - Андрій Пятов, Микита Бурда, Тарас Степаненко, Андрій Ярмоленко, Руслан Малиновський, Євген Коноплянка, Марлос, Роман Яремчук, Ярослав Ракицький, Олександр Караваєв, Микола Матвієнко.
Головний тренер - Андрій Шевченко.

ЧЕХІЯ - Іржи Павленка, Ондржей Челустка, Теодор Гебре Селассіє, Якуб Брабец, Антонін Барак, Боржек Дочкал, Якуб Янкто, Патрік Шик, Матей Видра, Давид Павелка, Філіп Новак.
Головний тренер - Ярослав Шилгави.

АРБІТР - Гедімінас Мажейка (Литва).

*****************

Історія протистояння футболістів України та Чехії на рівні національних збірних нараховує три поєдинки. 6 вересня 2011 року українська команда програла суперникам у Празі - 0:4, 15 серпня 2012 року у Львові команди розійшлися миром - 0:0, а місяць тому у першому турі Ліги Націй "синьо-жовті" на виїзді перемогли чехів з рахунком 2:1.

Збірні України та Чехії виступають у групі 1 Ліги В разом з командою Словаччини, з якою в останньому турі українці зустрінуться у Трнаві 16 листопада.

Турнірне становище (усі зіграли по два матчі): Україна - 6 очок, Чехія - 3, Словаччина - 0.

Збірну України у Харкові влаштує нічия аби посісти перше місце у групі 1 Ліги В і у наступному розіграші Ліги націй виступати в елітній Лізі А.

Загалом у Лізі націй УЄФА беруть участь 55 європейських збірних. Команди відповідно до рейтингу розділені на чотири дивізіони (ліги) - А, В, С, D, в кожному з яких по чотири групи. Грають за системою "кожен з кожним" в два кола протягом осені 2018 року. Чотири переможці своїх груп в елітній Лізі А зіграють у фінальній частині Ліги Націй у червні 2019 року.

Чотири переможці груп у лізі B, де виступає збірна України, в наступному розіграші Ліги Націй зіграють в лізі А. В свою чергу, з ліги А в лігу B вилетять чотири команди, які зайняли останні позиції в групах. І так в кожній лізі: чотири гірші команди знижуються в турнір нижче, чотири кращі йдуть у турнір вище.

На фото: ОСК "Металіст" у Харкові.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-