Прокунін: Готуємося так, щоб витримати весь біатлонний сезон на високому рівні

Прокунін: Готуємося так, щоб витримати весь біатлонний сезон на високому рівні

Укрінформ
Старший тренер жіночої збірної України з біатлону Андрій Прокунін розповів про стан підготовки своїх підопічних до нового сезону, до старту якого залишається менше двох місяців.

Андрій Прокунін в інтерв’ю XSPORT, зокрема, зазначив, що до 23 жовтня команда завершить літню підготовку в австрійському Обертілліасі, а з 1 листопада запланований збір у Шушені, який проводитиметься вже на лижах.

"Я задоволений результатами, показаними на чемпіонаті України. Можливо, за винятком Віти Семеренко, яка в спринті посіла 4-е місце. Але це розчарування пов'язане виключно з її стріляниною на стійці, де вона допустила два промахи. Для такого майстра це багато.

Попередній збір у Раубічах пройшов добре, за винятком моментів пов'язаних з респіраторними захворюваннями. Із 5 жовтня у нас почався збір в австрійському Обертілліасі. 23 числа ми повертаємося назад, і вже з 1 листопада запланований збір у Шушені. На ньому ми хочемо відстріляти зброю, попрацювати з лижами. Роботи ще належить багато, але всі в строю: сервіс бригада, тренери, медзабезпечення. Заключний збір перед стартом Кубка світу ми проведемо в Швейцарії. Роботу вибудуємо таким чином, щоб бути готовими витримати весь сезон на одному високому рівні", - сказав Прокунін.

Також тренер прокоментував склад жіночої збірної України на перший етап Кубка світу з біатлону: "Якщо називати склад на перший етап поіменно, то це ті дівчата, які закінчували минулий рік на Кубку світу. Вони всі заслужили на це місце. Звичайно, ми пам'ятаємо, що у нас мінус одне місце за квотою, ну і треба враховувати те, що перший етап Кубка IBU знаходиться на досить пристойній відстані від Поклюки. Тому у нас відбудеться розподіл команди, щоб нам нікого не мучити, не створювати зайвого ажіотажу навколо першого етапу Кубка світу. Ми вирішили, що спочатку поїдуть біатлоністки, які виступали в минулому сезоні, а далі піде ротація".

Читайте також: Біатлон: Бринзак не бачить проблеми в тому, що Джима тренується не з Прокуніним

Зазначимо, що чоловіча збірна України з біатлону наразі проводить лижний збір на льодовику в австрійському Рамзау. Разом із чоловіками тренується і Анастасія Меркушина, яка передсезонну підготовку проводить окремо від жіночої команди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-