Російського бобслеїста Воєводу визнали винним у підміні допінг-проб

Російського бобслеїста Воєводу визнали винним у підміні допінг-проб

Укрінформ
Згідно з рішенням Спортивного арбітражного суду (CAS) в Лозанні російського бобслеїста Олексія Воєводу визнано винним у підміні допінг-проб на зимових Олімпійських іграх у Сочі 2014 року.

Про це повідомляє ТАСС з посиланням на рішення, що виявилося у розпорядженні агентства.

"Згідно з матеріалами суду, на баночці з аналізами Воєводи було виявлено декілька подряпин. Це може вказувати на те, що цілісність пляшечки було порушено. Також в одній із проб спортсмена було виявлено завищений рівень солі, який не відповідає нормальним людським показникам", - зазначається у повідомленні.

Спортсмен не зміг пояснити, яким чином у його аналізах опинилася така кількість солі. На думку суду, без його участі підміна аналізів була неможлива

Воєвода опинився в числі 11 спортсменів, чиє довічне усунення від Олімпіад було замінено судом на пропуск одних Ігор у Пхенчхані. З цих спортсменів мотивувальну частину отримав тільки партнер Воєводи по команді Олександр Зубков. У число 11 спортсменів також входять бобслеїст Олександр Касьянов, Олексій Пушкарьов, Ільвір Хузін, лижниці Юлія Іванова, Юлія Чекальова, Анастасія Доценко, хокеїстки Галина Скиба, Ганна Шибанова, Інна Дюбанюк.

У грудні 2017 року Міжнародний олімпійський комітет (МОК) довічно усунув Воєводу від участі у змаганнях. Пізніше це покарання замінили на пропуск одних Олімпійських ігор у Пхенчхані. На Іграх у Сочі у 2014 році Воєвода отримав дві золоті медалі. Раніше МОК вже позбавив Росію цих нагород, оскільки бобслеїста Олександра Зубкова, який виступав разом з Воєводою, також було визнано винним у порушенні антидопінгових правил.

Читайте також: Російську бобслеїстку дискваліфікували через допінг

Міжнародний олімпійський комітет у грудні 2017 року усунув збірну Росії від Олімпіади-2018. У МОК визнали доведеним факт, що Кремль на державному рівні організував систему застосування допінгу у спорті. Російським спортсменам, які довели, що не застосовували допінг, дозволили змагатися під нейтральним прапором.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-