Головко назвав склад української футбольної

Головко назвав склад української футбольної "молодіжки" на вирішальні ігри

Укрінформ
Молодіжна збірна України з футболу (вік гравців до 21-го року) розпочала підготовку до вирішальних поєдинків відбору Євро-2019 проти команд Шотландії та Голландії.

Головний тренер команди Олександр Головко розраховує на 24-х футболістів, повідомляє прес-служба ФФУ.

Склад української "молодіжки":

воротарі - Данило Каневцев ("Металіст 1925"), Дмитро Безрук ("Чорноморець");

захисники - Віталій Миколенко, Денис Попов (обидва - "Динамо"), Олександр Тимчик, Богдан Михайличенко, Євген Чеберко (усі - "Зоря"), Валерій Лучкевич ("Стандард", Бельгія), Ігор Кирюханцев ("Маріуполь"), Павло Лук'янчук ("Кишварда", Угорщина), Валерій Бондар ("Шахтар");

півзахисники - Віктор Коваленко ("Шахтар"), Микола Шапаренко, Володимир Шепелєв (обидва - "Динамо"), Богдан Леднєв, Максим Луньов (обидва - "Зоря"), Юрій Вакулко ("Арсенал-Київ"), Єгор Назарин  " Антверпен ", Бельгія), Максим Третьяков (ГАК, Словаччина), Олександр Зубков, Олександр Піхальонок (обидва -" Маріуполь ");

нападники - Назарій Русин ("Динамо"), Андрій Борячук ("Маріуполь"), Мар'ян Швед ("Карпати").

Становище команд у відбірковій групі 4 Євро-2019: Англія - 20 очок, Україна - 14, Шотландія - 14, Голландія - 12, Латвія - 3, Андорра - 2.

До фінальної стадії молодіжної першості Європи-2019 потраплять, крім господаря турніру  Італії, найсильніші команди дев'яти кваліфікаційних груп і два переможці плей-офф. Причому у "стики" проб'ються лише чотири з дев'яти другі команди, які матимуть кращі показники у матчах з першою, третьою, четвертою та п'ятою збірними групи.

За два тури до фінішу відбіркового турніру фінальні путівки отримали представники груп 2 (Іспанія) і 9 (Франція). В інших групах на ліцензії претендують Греція і Хорватія (1), Данія і Польща (3), Бельгія і Швеція (6), Румунія, Боснія і Португалія (8). Велика ймовірність того, що щасливі квитки отримають Англія (4), Німеччина (5) і Сербія (7).

У заочному конкурсі других місць ситуація така: Хорватія - 16 очок (7 матчів), Швеція - 14 (7), Австрія - 12 (6), Польща - 12 (6), Боснія - 12 (7), Словаччина - 12 ( 7), Норвегія - 11 (7), Словенія - 10 (6), Україна - 8 (6). Наша команда, хоч і має в активі 14 пунктів, у конкурсі других місць втрачає шість очок, отриманих з аутсайдером - Андоррою.

Читайте також: Футбол: збірна України зіграє з Італією на стадіоні, відбудованому до чемпіонату світу

Підопічним Олександра Головка залишилося провести два поєдинки: 12 жовтня - у Києві на "Оболонь-Арені" зі збірною Шотландії та 16 жовтня - в Дутінгемі з командою Голландії. І якщо для того, аби фінішувати на другому місці у групі, "синьо-жовтим" вистачить чотирьох очок (за певних обставин - навіть трьох або двох), то для потрапляння до четвіркі кращих других збірних, необхідні дві перемоги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-