Україна на ІІІ юнацьких Олімпійських Ігор: команда, шанси і трансляції

Україна на ІІІ юнацьких Олімпійських Ігор: команда, шанси і трансляції

Аналітика
Укрінформ
Цьогорічні юнацькі Ігри проходитимуть з 6 по 18 жовтня в Буенос-Айресі.

Самі змагання проводиться втретє. І літні юнацькі Олімпійські Ігри відбулися у 2010 році в Сінгапурі, де українська команда посіла 4 місце у загальному заліку. Всього країн-учасниць було аж 98, проте по кількості та якості медалей наших співвітчизників змогли обігнати лише спортсмени з Китаю, Росії та Південної Кореї. Того року до складу національної команди увійшли 55 юнаків та дівчат, котрі змагалися в 18 видах спорту.

З ІІ-х Літніх юнацьких Олімпійських Ігор українці привезли вже 6 місце у загальному заліку.

Загалом за всю історію виступів українців на цих змаганнях здобуто 70 медалей, 20 з яких найвищого ґатунку, 22 срібних й 28 бронзових.

Читайте також: Завтра стартують ІІІ літні Юнацькі Олімпійськи ігри

Аналізуючи попередній досвід, представники України на цих змаганнях впевнено тримаються в 10-ці лідерів та мають непоганий досвід щодо призових місць.

На ІІІ-х юнацьких Іграх в Буенос-Айресі українську команду представлять 55 спортсменів (вік - 15-18 років) у 22-х видах спорту, а саме: бадмінтоні, баскетболі 3х3, боксі, боротьбі вільній, велоспорті, веслуванні академічному, веслуванні на байдарках і каное, гімнастиці спортивній, гімнастиці художній, дзюдо, карате, легкій атлетиці, плаванні, скелелазінні, спортивній акробатиці, стрільбі з лука, стрільбі кульовій, стрибках у воду, сучасному п'ятиборстві, тенісі, тхеквондо, фехтуванні.

Читайте також: У Кончі-Заспі пройшли проводи української збірної на ІІІ літні Юнацькі Олімпійські ігри

Ближче познайомитись із українською командою спортсменів на ІІІ юнацьких Олімпійських Іграх можна на офіційному порталі НОК України.

Варто зазначити, що вперше в історії участі українців на юнацьких Олімпіадах на українському телебаченні відбудуться трансляції цих змагань, а саме на телеканалі UA:Перший. Також стрім з Ігор в Буенос-Айресі можна буде подивитися на офіційному сайті НОК України.

Тетяна Савенець, Київ

Фото: НОК

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-