Новим президентом ФІДЕ став Аркадій Дворкович

Новим президентом ФІДЕ став Аркадій Дворкович

Укрінформ
Росіянин обійшов на 25 голосів Георгіоса Макропулоса.

Колишній віце-прем'єр уряду Росії Аркадій Дворкович став новим президентом Міжнародної шахової федерації. На конгресі ФІДЕ в Батумі його кандидатуру підтримали 103 країни проти 78 голосів, відданих за його суперника - віце-президента організації Георгіоса Макропулоса. Про це повідомляє Medusa.

Представник Великобританії, шахіст і колишній претендент на титул чемпіона світу Найджел Шорт прямо перед початком голосування зняв свою кандидатуру на користь росіянина.

Передвиборна боротьба була досить жорсткою: Макропулоса звинувачував Дворковича в спробі отримати додаткові голоси національних федерацій шляхом тиску, а росіянин у відповідь звинувачував Макропулоса у використанні корупційних схем.

Читайте також: Хто очолить шахове королівство?

На посту президента ФІДЕ Дворкович замінить Кірсана Ілюмжинова, який займав цю посаду з 1995 року. В останні кілька років Ілюмжинов відкрито конфліктував з федерацією - його внесення в санкційні списки США в 2015 році поставило під загрозу всю фінансову діяльність ФІДЕ. Федерація вимагала від Ілюмжинова піти у відставку, він відмовлявся це зробити - в результаті в липні 2018 року його відсторонила від посади комісія з етики.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-