Легка атлетика: Київ претендуватиме на командний чемпіонат Євро-2021

Легка атлетика: Київ претендуватиме на командний чемпіонат Євро-2021

Укрінформ
Київ претендуватиме на командний чемпіонат Європи з легкої атлетики (Суперліга) у 2021 році.

Про це заявив президент ЕА Свен Арне Хансен на прес-конференції в Києві, яка відбулася 28 вересня на НСК "Олімпійський" за участю члена Ради ЕА Мартона Дюлая, президента ФЛАУ Ігоря Гоцула, віце-прем’єр-міністра з гуманітарних питань В’ячеслава Кириленка, президента НОК України і першого віце-президента України Сергія Бубки і генерального директора НСК "Олімпійський" Валентина Груздєва.

"Під час нашого візиту до Києва ми оглянули НСК "Олімпійський" і обговорили перспективи проведення на ньому змагань офіційного рівня. Зараз можемо говорити про те, що столиця України претендуватиме на проведення командного чемпіонату Європи у 2021 році (Суперліга).

Звичайно, для початку Україна має ввійти у топ-вісімку на наступному командному чемпіонаті Європи – у Бидгощі-2019. Адже якщо раніше у Суперлізі виступали 12 команд, то з 2021-го їхня кількість зменшиться до восьми. Проте я переглянув статистику, перш ніж їхати до України: за останні роки ваша команда завжди була у першій вісімці. Тож якщо вона виконає це завдання і наступного року, ми зможемо вже більш конкретно говорити про заявку України на проведення  Суперліги у Києві. Ми з Мартоном любимо, коли чемпіонати Європи відбуваються у великих містах. І якщо Київ прийме командний чемпіонат Європи у 2021 році це може стати тим самим стрибком до прийому і головного турніру континенту. У вашому місті є все для цього", - цитує Хансена прес-служба ФЛАУ

Читайте також: Легка атлетика: чемпіонат ABAF з напівмарафону-2019 проведуть у Києві

Але лише Києвом і міжнародними змаганнями у столиці плани ФЛАУ не обмежуються. Наступного року відбудуться Суперліга командного чемпіонату Європи з багатобрства у Луцьку і чемпіонат ABAFз напівмарафону. 

Фото: ФТУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-