Шахова Олімпіада-2018: харків'янин Коробов перемагає без проблем

Шахова Олімпіада-2018: харків'янин Коробов перемагає без проблем

Укрінформ
Українські збірні продовжують переможну ходу на шаховій Олімпіаді в Батумі. 

Щоправда, у чоловіків матч з аргентинцями у 4-у турі склався далеко не просто. Єдина партія, де не було жодних проблем, - двобій харків'янина Антона Коробова, який грав білими. Вже з дебюту наш "забійник" захопив ініціативу, а неточна гра суперника дозволила йому досить швидко довести партію до перемоги. 

Юрій Криворчко чорними спокійно зрівняв гру, але позиція, що називається, засушилася, і він змушений був погодитися на нічию. У Павла Ельянова була позиційна перевага, а Василь Іванчук боровся за рівновагу. Далі обидві партії пройшли по-різному.

Павло переоцінив свою позицію. Він намагався будь що перемогти, але перегнув палицю, і в результаті догрався до поразки. Натомість Іванчук продемонстрував свій справжній високий клас. Крок за кроком він поліпшував позицію, здобув матеріальну перевагу й чітко її реалізував. Перемога  українців у матчі - 2,5:1,5 очка.

Виграш Василя, як на мене, має велике психологічне значення. Певен, що тепер він гратиме з піднесенням і поведе за собою команду. Ельянов після програшу знизив свій поточний рейтинг до позначки 2700. Але, знаючи бойовий характер та високий клас Павла, думається, що перемоги обов'язково прийдуть до нього.

А от Коробов після чотирьох перемог навпаки подолав бар'єр 2700. Отож, Україна предстаавлена двома "семисотниками"'! 

У цьому ж турі сталася гучна сенсація. Російська збірна поступилася полякам - 1,5:2,5.  Почалися вже стикові зустрічі фаворитів. Американці теж з мінімальним рахунком подолали збірну Індії , причому Фабіано Каруана взяв гору над Віші Анандом.

Тепер без втрачених командних очок йдуть лише дев'ять колективів.  

Наші жінки у 4-у турі були в ударі. Відмінну гру продемонструвала білими Аня Музичук. Вона не лишила жодних шансів Лаурі Унук із Словенії. У своєму стилі здобула перемогу також її тезка Ушеніна. З дебюту вона заволоділа позиційною перевагою і не поспішаючи довела її до переможного кінця. Їх підтримали й наші "чорні" шахістки. Юлія Осьмак швидко перейшла в ендшпіль, де довела партію до перемоги. Також взяла гору й Марія Музичук. Рахунок - 4:0.

Читайте також: Українські збірні продовжують переможну ходу на 43 шаховій Олімпіаді в Батумі

Сьогодні на українську жіночу збірну чекають одні з головних конкуренток - команда Грузії-1, а наші чоловіки зустрічатимуться з непоступливою, але не такою сильною командою Іспанії.

Петро МАРУСЕНКО, міжнародний майстер, тренер ФІДЕ.

На фото: Антон Коробов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-