Українські збірні продовжують переможну ходу на 43 шаховій Олімпіаді в Батумі

Українські збірні продовжують переможну ходу на 43 шаховій Олімпіаді в Батумі

Укрінформ
У третьому турі 43-ї шахової Олімпіади в Батумі чоловіча збірна України зустрічалася з непоступливою збірною Румунії і перемогла. 

Василь Іванчук білими не досяг нічого особливого по дебюту проти Константіна Лупулеску, і партія швидко закінчилася унічию. Також не вийшла за межі нічийного результату зустріч Мірчі Парліграса та Павла Ельянова. Руслан Пономарьов білими захопив ініціативу у грі проти Богдана Діяка, та потім поступово розгубив її - теж нічия. 

І лише Антон Коробов чорними упевнено переграв свого опонента, закінчивши партію нескладною, але витонченою комбінацією. Загальний рахунок матчу - 2,5:1,5 на користь українців. Для Антона це була вже третя перемога поспіль. Наші - серед 18-ти колективів, що виграли усі матчі.

У жінок, які за дивним збігом обставин теж зустрічалися з румунками, справи пішли трохи краще. Щоправда, на першій шахівниці Анна Музичук пройшла повз можливості чорними поставити у скрутне становище Ірину Бульмагу. Також наполегливо прагнула до перемоги Наталія Жукова, але Елена Косма захищалася уперто і змогла досягнути миру на 73-у ході.

А от наші "білі" дівчата були на висоті. Марія Музичук продемонструвала чудову гру в закінченні й не лишила жодних шансів Коріні Петпан. Дебютантка Юлія Музичук розіграла свою улюблену лондонську систему. Хоча їй не вдалося досягти відчутної переваги в дебюті, проте наприкінці партії пощастило. Суперниця Юлі припустилася фатальної помилки, і українка оголосила форсований мат.

Читайте також: У 2 турі шахової Олімпіади фіаско зазнали росіянки

Остаточний рахунок - 3:1 на користь наших дівчат. Вони, а також іще 11 колективів, набрали по 6 очок з 6-ти.

Сьогодні чоловіча збірна зустрічається з аргентинцями, а жіноча - із словенками. 

Петро МАРУСЕНКО, міжнародний майстер, тренер ФІДЕ.

На фото: Марія Музичук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-