Хорватський футболіст Модрич став кращим гравцем минулого сезону за версією ФІФА

Хорватський футболіст Модрич став кращим гравцем минулого сезону за версією ФІФА

Укрінформ
Півзахисник збірної Хорватії Лука Модрич став кращим футболістом минулого сезону за версією Міжнародної федерації футболу (ФІФА).

Нагороду 33-річний півзахисник мадридського "Реала" отримав на церемонії The Best FIFA Football Awards в понеділок у Лондоні (Велика Британія).

Модрич став першим з 2007 року гравцем, кому вдалося залишити без титулу кращого футболіста планети португальця Кріштіану Роналду і аргентинця Ліонеля Мессі, які розподіляли між собою цю нагороду останні 11 років.

Модрич у минулому сезоні у складі "Реала" став переможцем Ліги чемпіонів. На чемпіонаті світу 2018 року разом зі збірною Хорватії дійшов до фіналу, де команда програла французам з рахунком 2:4, а півзахисник був визнаний кращим гравцем турніру. Хорват також був визнаний кращим гравцем сезону за версією Союзу європейських футбольних асоціацій (УЄФА).

Мессі в цьому році навіть не виявилося у фінальній трійці претендентів на перемогу. Крім Модрича і його колишнього одноклубника Роналду, який у міжсезоння змінив "Реал" на "Ювентус", на нагороду також претендував єгиптянин Мохамед Салах, який виступає за "Ліверпуль".

За хорвата проголосували 29,05% респондента, в число яких увійшли тренери і капітани національних команд, журналісти, вболівальники, зареєстровані на сайті ФІФА. Друге місце в голосуванні посів Роналду (19,08%), третє - Салах (11,23%).

Читайте також: Мессі, Модрич і Роналду увійшли в команду року за версією ФІФА і FIFPro

Найпрестижнішою індивідуальною нагородою в світовому футболі є "Золотий м'яч", заснований в 1956 році французьким виданням France Football. ФІФА вперше назвала кращого футболіста року в 1991 році, тоді їм став німець Лотар Маттеус. У 2010 році ФІФА і французька редакція домовилися об'єднати дві премії, і протягом шести років звання кращого гравця року було однозначним і незаперечним. Однак у 2016 році ФІФА припинила співпрацю з France Football і повернулася до своєї власної нагороди.

На фото: Лука Модрич (© EPA-EFE/NEIL HALL).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-