Україна заявила про себе на чемпіонаті світу з гірського бігу

Україна заявила про себе на чемпіонаті світу з гірського бігу

Фото
Укрінформ
Збірна України виступила на чемпіонаті світу з однієї з найкрасивіших дисциплін легкої атлетики – гірського бігу.

Враженнями від виступу в складі збірної України на чемпіонаті світу з гірського бігу в Андоррі поділився легкоатлет Сергій Расчупкін, який показав на змаганнях 41-й результат.

"Ставив перед собою завдання посісти якомога вищу позицію. Зі старту була тактика триматись лідерської групи, і це мені вдавалося до третього кілометру. Потім тримався двадцятки, але після шести кілометрів почали бігти на висоті 2000 метрів над рівнем моря і це дало по швидкості, оскільки досвіду бігу на таких висотах я не маю і не проводив зборів у високогір’ї. Тож біг з усіх сил, що можу, і на фініші все ж відіграв три позиції.

Щоб швидше прогресувати, не вистачає фінансування, ми все робимо власними силами. Організація хороша, але були недоліки на рахунок трансферу. Наша команда добиралася за власний рахунок, тому ми прилітали у Барселону в різний час. Тих з нас, хто летів з Будапешта, організатори не зустріли і ми доїжджали трансфером з іншими країнами набагато пізніше, ніж мав би бути наш.

Участь у чемпіонаті світу – це престиж для держави, за чий би рахунок спортсмени не їхали. Всі дуже задоволенні тим, що змогли виступити під синьо-жовтим прапором і заявити на весь світ про те, що і в Україні є гірські бігуни. Тож те, що ми взяли участь у цьому чемпіонаті і показали хороші результати, це вже успіх", - сказав Расчупкін в інтерв’ю прес-службі ФЛАУ.

Читайте також: Наталія Добринська очолила Комісію атлетів ФЛАУ

Нагадаємо, 34-й чемпіонат світу з гірського бігу (вгору) 16 вересня проходив в Андоррі горами над Канільйо. Сергій Расчупкін фінішував 41-м у змаганнях серед чоловіків. Дистанцію 11,9 км з набором висоти 1028 м і спуском 117 м він подолав за 1:03.43 год. У змаганнях серед жінок на цій же дистанції Олена Китиця стала 49-ю (1:19.39 год), а Катерина Карманенко – 59-ю (1:24.11 год). 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-