Павелко: ФФУ придбає 2-3 комплекти VAR і протестує їх

Павелко: ФФУ придбає 2-3 комплекти VAR і протестує їх

Укрінформ
Президент Федерації Футболу України Андрій Павелко прокоментував впровадження системи відеодопомоги арбітрам (VAR) в Україні

Андрій Павелко в коментарі Tribuna.com, зокрема, зазначив, що система VAR дуже дорога, тому ФФУ планує закупити для початку 2-3 мікроавтобуси, як це зробили в Польщі, і протестувати їх.

"Будемо залучати спонсорів, партнерів. Обов'язково знаходитимемо фінансування. Там не такі великі гроші, як на всю систему. Якщо потрібно VAR на кожному стадіоні, то це коштує 2-3 млн. Звичайно ж, ні у кого таких грошей немає. Але у нас немає чіткості і в питанні стадіонів: ми не можемо сказати, що лише ті чи інші можуть приймати матчі Прем'єр-ліги. Клуби змінюються, одні заходять, інші виходять. Тому, нам потрібен план Б.

Відповідно, ми звернулися до такого варіанту, який використовується в Польщі. Перші такі мікроавтобуси ми закупимо самі. Для початку треба 2-3, ми їх протестуємо. А далі вже Прем'єр-ліга прийматиме рішення, чи потрібно збільшувати їх кількість, чи залучати додаткові інвестиції, навантажувати телекомпанії чи ні. Це вже відбуватиметься переговорний процес Прем'єр-ліги. А перший крок повинні зробити ми, щоб комітет арбітрів і Прем'єр-ліга користувалися передовими технологіями VAR", - сказав Павелко.

Читайте також: Президент УПЛ сподівається, що VAR з'явиться в Україні до кінця сезону

Як повідомляв Укрінформ, раніше президент УПЛ Томас Грімм висловив сподівання, що ФФУ зможе знайти рішення, щоб впровадити систему відеоповторів в Україні до кінця нинішнього сезону. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-