Медведєв: Новий формат Кубка Девіса нам на руку в матчі з Португалією

Медведєв: Новий формат Кубка Девіса нам на руку в матчі з Португалією

Укрінформ
Капітан збірної України з тенісу Андрій Медведєв поділився очікуваннями від майбутнього виступу команди в Кубку Девіса, який розпочнеться в Бучі (Київщина) вже у п’ятницю.

Андрій Медведєв під час прес-конференцію напередодні домашнього матчу в Кубку Девіса, зокрема, зазначив, що вдома складніше зосередитися на підготовці до матчів, але впевнений, що всі будуть у хорошій формі.

"Грати вдома досить-таки складно в тому сенсі, що прокидаєшся вдома і волею-неволею відволікаєшся від головної мети - від тенісу. Для Сергія Стаховського ситуація ще складніше в тому, що він не так часто з'являється в Києві, є багато людей, які хочуть поспілкуватися з ним і трошки взяти його часу. Але він досвідчений спортсмен і всі свої речі, які він запланував, він зробить і підійде в оптимальній формі.

Ілля Марченко здорово б'є по м'ячу, у нього хороша фізична форма, не вистачає трохи впевненості в собі, але вона завжди приходить з грою. Останні матчі йому не щастило, це можна списати на психологічну невпевненість, на якісь нюанси, десь в кінці і суперники переграли. Він в порядку в цілому і він один з ключових гравців команди.

Павло Шумейко заслужив своє місце в збірній і за фізичними даними, і за менталітетом, і за грою, він підходить як четвертий гравець і відповідає рівню команди. Олександр Долгополов не зміг грати з об'єктивних причин, але він буде з нами", - цитує Медведєва БТУ.

У нинішньому сезоні українські тенісисти вже другу матчеву зустріч проводять в рамках дводенного протистояння, а самі поєдинки граються в трьохсетовому форматі (2 партії для перемоги), а не в п'яти сетах.

"З питання формату, то в цьому випадку справа йде не так, як проти Швеції, нам на руку, що ми граємо в трьох сетах. Стосується це і фізичної форми наших тенісистів, і тактики, тому що якщо вийти і відіграти класно 2-3 сети, то можна обіграти будь-яку людину, в тому числі і Роджера Федерера. Але дуже важлива підтримка трибун, як ніколи в цьому матчі. Може так вийде, що це наш останній домашній матч у Кубку Девіса, тому що ще толком ніхто не знає, як це буде по-новому. Сподіватимемося, що зможемо знайти спосіб виграти три очки", - прокоментував новий формат Медведєв

Читайте також: Теніс: став відомий склад збірної України на матч з Португалією в Кубку Девіса

Нагадаємо, 14-15 вересня в Бучі національна збірна України з тенісу проведе поєдинок проти збірної Португалії на етапі першого раунду плей-офф Першої групи Євро-Африканської зони в Кубку Девіса.

Фото: ФТУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-