Андрій Шевченко: Ліга націй - один з шансів на шляху до Євро-2020. Маємо його використати

Андрій Шевченко: Ліга націй - один з шансів на шляху до Євро-2020. Маємо його використати

Укрінформ
6 вересня збірна України з футболу проведе у гостях першу гру Ліги націй проти Чехії, а сьогодні головний тренер національної команди Андрій Шевченко провів прес-конфернцію на київському НСК "Олімпійський".

Наставник "синьо-жовтих", зокрема, зазначив, що розглядає Лігу націй як один із шансів потрапити на Євро-2020, повідомляє Укрінформ.

"Для мене особисто важлива кожна гра збірної України. Ліга націй - це серйозний турнір, один із шансів потрапити на Євро. Маємо використовувати всі шанси, які в нас будуть у кваліфікації на чемпіонат Європи - і в Лізі націй, і безпосередньо у відбірковій групі. Наше головне завдання - досягти фінальної стадії Євро-2020", - заявив Шевченко.

Він також підкреслив важливість першого матчу з чехами.

"Велике значення має стартова гра з Чехією. Будемо від неї відштовхуватися і коригувати подальшу стратегію. Нас чекає непростий поєдинок. Чехи можуть міняти тактику, вони однаково добре використовують системи 3-4-3 та 3-5-2, мають для цього прекрасних виконавців. Після цієї гри ми рано вранці вилітаємо до Львова, де вже 9 вересня команді належить провести зустріч зі словаками. Графік, як бачите, напружений, але ж сезон зовсім нещодавно розпочався, у гравців є сили. Сподіваюся, всі футболісти підійдуть до матчів у доброму функціональному стані", - сказав тренер.

Наставник української команди пояснив, чому він не викликає до збірної хавбека бельгійського "Сент-Трюйдена" Романа Безуса, а також поскаржився на те, що через травму не гратиме форвард "Динамо" Артем Бесєдін.

Читайте також: Збірна Чехії довикликала гравця "Яблонеця" на матч проти України в Лізі націй

"Безус дуже добре розпочав нинішній сезон. Нині він, на жаль, не підходить під схему гри збірної України. Він грає під нападниками у центрі. У нас нападники "зсунуті" на фланги... Якщо ми найближчим часом поміняємо схему, Роман буде одним з реальних кандидатів на місце у складі. Шкода, що отримав травму Беседін і пропустив кілька матчів. Сподіватимуся на швидке одужання Артема. Це футболіст, який дуже добре працює на команду", - підкреслив Шевченко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-