Національний рекорд: вінницький стронгмен протягнув два автобуси 19 метрів

Національний рекорд: вінницький стронгмен протягнув два автобуси 19 метрів

Фото
Укрінформ
Стронгмен Сергій Грачов в четвер у Вінниці встановив національний рекорд із трак-пулу - протяг 2 муніципальних автобуси марки «Богдан»  вагою 22,4 тонни на 19 метрів.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомив представник «Книги рекордів України» Андрій Мацюк.

«Національний рекорд зафіксовано сьогодні у категорії «Спорт, спецпідготовка»... Спортсмен Сергій Грачов, який важить 86 кг, протяг два автобуси вагою 22,4 тонни на відстань 19 метрів», - повідомив Мацюк.

За його словами, атлет зрушив з місця автобуси з другої спроби.

29-річний Сергій Грачов  - майстер спорту з важкої атлетики, рекордсмен України зі стронгмена, голова Вінницького обласного осередку Федерації стронгмену України.

Вінницький стронгмен протягнув два автобуси 19 метрів/ Фото Олександра Лапіна

«Завершивши кар’єру важкоатлета, Сергій захопився стронгменом і останні 5 років він у цьому напрямку серйозно працює. Дуже часто бере участь у змаганнях з цього виду спорту  в різних вагових категоріях, навіть більших за власну вагу, конкуруючи зі спортсменами вагою 100-120 кг. На День Європи у травні він в нас у Вінниці протягнув практично 15 тонн – один автобус «Богдан», наповнений дітьми”, - розповів голова комітету з фізичної культури і спорту Вінницької міської ради Сергій Краєвський.

Читайте також: Донори крові "прописали" Суми у Книзі рекордів України

За його словами, спортсмен присвятив свій новий рекорд Дню міста, який відзначатиметься 8 вересня, та 655-й річниці з дня її заснування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-