Донори крові

Донори крові "прописали" Суми у Книзі рекордів України

Укрінформ
Суми увійшли до Книги рекордів України, де зафіксовано найбільшу кількість донацій крові на тисячу населення.

Відповідний сертифікат міському голові Сум Олександру Лисенку 28 серпня вручила керівник Національного Реєстру Рекордів України Лана Вєтрова, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми ретельно перевірили надану нам Сумським обласним центром служби крові доказову базу і переконалися, що Суми у цій номінації справді є рекордсменами», - зазначила під час урочистої церемонії вручення сертифікату керівнику міста Л. Вєтрова.

За словами директора обласного центру служби крові Наталії Трофименко, в той час як, за даними Міністерства охорони здоров’я, в середньому по Україні показник донацій на тисячу населення становить близько 14, а всього за минулий рік було зареєстровано майже 558 тисяч донорів, з яких лише 46985 є активними і здають кров регулярно, то у Сумах цей показник становить 190, що майже вдвічі більше, ніж, наприклад, у США», - наголосила Трофименко.

Читайте також: Донорство в умовах війни є внеском у національну оборону - Президент

На кінець 2017 року в базі Сумського обласного центру служби крові було зареєстровано 45162 донори. Порівняно з 2015 роком їх кількість збільшилася майже вдвічі. 90 відсотків із них – це штатні донори, які здають кров регулярно, і їх середній вік становить 25 років, резюмувала експерт.

Таких показників, наголосила директор центру, досягнуто, в першу чергу, завдяки свідомості людей, які нерідко приходять сюди здавати кров цілими сім’ями, а також підтримці міської та обласної влади та бізнесу, сприяння яких дозволило напрацювати у Сумах  єдину в Україні європейську модель донорства.

На згадку про сьогоднішній день кожен із учасників заходу отримав листівку з побажаннями від онкохворих дітей, яким у більшості випадків безкоштовні компоненти крові допомагають боротися за життя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-