Українці Португалії вимагають у FIFA покарати футболіста

Українці Португалії вимагають у FIFA покарати футболіста "Браги" Озоріо

Укрінформ
Українці Португалї звернулася до FIFA з вимогою дисциплінарного покарання футболіста Алана Озоріо, який 8 серпня опублікував на офіційній сторінці «Спортинг Клуб Брага» у Facebook спотворені факти про Україну.

Про це повідомила Спілка українців в Португалії.

«Недопустимими є зневажливі дії та образливі висловлювання один проти одного представників національних федерацій, спортивних товариств, асоціацій, клубів, футболістів, які повинні усвідомлювати наслідки емоційних висловлювань і негативної поведінки та нести відповідальність за свої дії або бездіяльність», - йдеться в листі.

Читайте також: Синдикат FIFA: хто “смотрящій” за корупцією в світовому футболі?

В листі вказується, що відповідно до статті 49 Статуту ФІФА Комітет з етики та чесної гри має розглянути всі питання про заборону отримання будь-яких моральних, політичних та фінансових переваг у суспільстві за рахунок футболу.

«Футболіст клубу Sporting Clube de Braga, Alan Osório 8 серпня 2018 року опублікував на офіційній сторінці «Спортинг Клуб Брага» у соціальній мережі Facebook спотворені факти про Україну, що завдає вагомої політичної шкоди Україні, її іміджу у світі та відверто спрямоване проти суверенітету та територіальної цілісності країни», - вказано в документів з детальним описом порушень.

«Зокрема, у своєму відео порушник заявив, що Україна складається з 24 провінцій, що, як відомо, не відповідає правді оскільки півострів Крим є невід’ємною частиною (25 регіоном) України та внаслідок силового вторгнення російської армії у березні 2014 року був незаконно анексований Росією через проведення псевдо референдуму, який не був визнаний абсолютно більшістю країн світу”, - зазначено в листі.

Також описане ще одне порушення: «іншим політичним твердженням порушника у згаданому відео, є вислів: «громадянська війна», яка змусила футбольний клуб «Зоря» залишити дім».

«Таке визначення, є продуктом російської пропаганди, яка насправді веде військові операції на території Східної України із застосуванням важкої бронетехніки, танків, та систем залпового вогню», - йдеться в листі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-