На Херсонщині стартує IV Всеукраїнський турнір з футболу

На Херсонщині стартує IV Всеукраїнський турнір з футболу "Крим – це Україна"

Укрінформ
На Херсонщині у понеділок, 20 серпня, стартує IV Всеукраїнський турнір з футболу "Крим – це Україна" серед юнацьких команд, сформованих із футболістів 2003 року народження.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Сьогодні відбудуться перші матчі. Вони будуть гратися на двох стадіонах. Це стадіон в селі Чулаківка (Голопристанський район - ред.) - перший матч "Динамо" - "Дніпро". І тут, в Херсоні, грають команди "Олімпік", місто Харків, та Вищого училища фізичної культури (ВУФК) "Торпедо", місто Миколаїв", - розповів у понеділок на прес-конференції в Херсонській облдержадміністрації начальник відділу юнацького футболу Федерації футболу України Валерій Золотухін.

У IV Всеукраїнському турнірі з футболу "Крим – це Україна" беруть участь 8 команд із заходу, сходу, півночі, півдня та центру України. У групі "А" змагатимуться дитячо-юнацька спортивна школа 11 "Чорноморець" (Одеса), "УФК Олімпік" (Харків), ВУФК  "Торпедо" (Миколаїв) та дитячо-юнацька спортивна школа олімпійського резерву "Кристал" (Херсон). А у групі "Б" гратимуть юнацькі команди "Азовсталь" (Маріуполь), "Динамо" (Київ), "Дніпро" (Дніпро) та "BRW-BIK" (Володимир-Волинський). "Цими командами ми говоримо про те, що Україна єдина", -  наголосив Золотухін.

Разом з тим, як зазначив Золотухін, кількість команд, які бажали взяти участь у даному турнірі, була значно більшою. "Ми не змогли їх залучити, тому що формат і формула змагань - 8 команд, вона встановлена, вона має певне підгрунтя стосовно фінансування цього заходу. Тому ми зупинилися на 8-ми командах", - сказав начальник відділу юнацького футболу Федерації футболу України.

Золотухін також повідомив, що за чотири роки проведення даного турніру у ньому взяли участь більше 20-ти команд.

Читайте також: Динамівець Циганков визнаний кращим футболістом 5 туру УПЛ

Фінальна гра IV Всеукраїнського турніру з футболу "Крим – це Україна" відбудеться 26 серпня в місті Херсоні.

Фото:  ffu.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-