Віктор Матвієнко: У грі зі

Віктор Матвієнко: У грі зі "Славією" динамівцям допомогли судді? Це повна нісенітниця!

Ексклюзив
Укрінформ
Футбольна легенда "Динамо" 70-х років, блискучий захисник, володар Кубка кубків та Суперкубка-1975 Віктор Матвієнко заявив, що нинішнього сезону молодий склад динамівців йому імпонує своїм характером і зарядженість на боротьбу.

Екс-футболіст "Динамо" вважає абсурдною думку, що перемогти чеську "Славію" у матчі-відповіді 3-го кола відбору Ліги чемпіонів (2:0) киянам допомогли арбітри. Про це він сказав у п'ятницю під час бліц-інтерв'ю кореспонденту Укрінформу.

"Суддівство у матчі-відповіді у Києві було об'єктивним. Я провів багато матчів на внутрішній і міжнародній аренах. Не секрет, що арбітри завжди дещо "симпатизують" господарям поля. Можливо, через атмосферу на стадіонах, пресу уболівальників нам, футболістам, це лише здавалося? Зі "Славією" польська бригада суддів, вважаю, правильно розібралася у складних моментах. Коли не було зараховано гол у ворота" Динамо", гравець пражан не за правилами зіграв проти нашого захисника Бурди. Точно такий же момент стався, наприклад, на початку вчорашнього матчу відбору Ліги Європи "Бордо" - "Маріуполь": француз блокував гравця оборони української команди. Гол теж зараховано не було. Про момент нібито "поза грою" Бесєдіна скажу, що якщо йдеться про сантиметри-міліметри, арбітри мають віддавати перевагу атаці. У такій манері, на межі офсайду, грають, скажімо, "Барселона" і "Мілан". При цьому - перемагають", - підкреслив Матвієнко.

"А чим, запитаєте ви, мені імпонує "Динамо" нинішнього сезону? - продовжив він, - своїм характером і зарядженістю на боротьбу. Чехи грали дуже грубо, часом вели себе на полі по-хамськи. Наші виглядали гідно, виявили терпіння, самовіддачу , хороший рух. Нічого, що команда має чотири перемоги з різницею лише в один м'яч. Пам'ятаю, у нас було приблизно те ж саме 1971 року, коли тренером був Олександр Севидов. Вигравали тоді теж з мінімальним рахунком, але потім відчули смак перемог, розкріпостилися , здолали у Москві "Спартак" і стали чемпіонами".

Читайте також: "Зоря" бурхливими емоціями відзначила вихід у плей-офф раунд Ліги Європи УЄФА

Нагадаємо, перемігши за сумою двох ігор "Славію" (1:1, 2:0), київське "Динамо" вийшло до плей-офф відбору ЛЧ, де зустрінеться з голландським "Аяксом".

Перший поєдинок 21 серпня пройде в Амстердамі, повторний 28 серпня - в Києві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-