Легка атлетика: троє українців пройшли у фінал чемпіонату Європи в Берліні

Легка атлетика: троє українців пройшли у фінал чемпіонату Європи в Берліні

Укрінформ
У Берліні стартував чемпіонат Європи з легкої атлетики.

У перший день чемпіонату Європи відбулися виключно кваліфікаційні змагання, в яких взяло участь 10 українців. Пройти до наступного коло вдалося трьом. Про це повідомляє прес-служба ФЛАУ.

19-річний атлет з Херсонщини Гліб Піскунов у третій спробі метнув молот на 74 м 18 см, що дозволило йому кваліфікуватися до фіналу з 10-м результатом. Це перший сезон в дорослому спорті (де метають молот вагою 7,260 кг) для чемпіона світу серед юнаків, срібного призера чемпіонату світу та чемпіона Європи серед юніорів Гліба Піскунова.

Фінал з метання молоту у чоловіків відбудеться вже сьогодні, 7 серпня, о 19.45 за київським часом.

У стрибках у довжину призер торішнього чемпіонату Європи у приміщенні Сергій Нікіфоров з Київщини в останній спробі зумів вибороти право у середу поборотися за нагороди Берліна-2018. Він показав 8-й результат – 7.86 м.  

Третім атлетом, кому вдалося пройти до наступного кола, став черкащанин Денис Нечипоренко. Він виграв свій забіг на 400 м з бар’єрами з найкращим результатом сезону і з другим часом загалом у кваліфікації – 50,26 с. 

Читайте також: Українці Смелик, Рижикова і Ткачук стартують на ЧЄ-2018 у Берліні з 1/2 фіналу

Однією з фавориток змагань жінок з бігу на 100 м вважалася киянка Христина Стуй. Впродовж сезону вона демонструвала стабільно високі результати. Але у Берліні, на думку спортсменки, їй завадив спазм передньої частини стегна

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-