Дербі для розгону

Дербі для розгону

Укрінформ
«Динамо» і «Шахтар» готові до першої битви в чемпіонаті.

«Динамо» - «Шахтар». УПЛ. 3 тур. 3 серпня. 19:00. Київ. НСК «Олімпійський». Арбітр: Юрій Можаровський (Львів). Пряма трансляція на телеканалі «2+2».

Вже в 3-у турі календар звів в очному протистоянні головних претендентів на титул. Мало того, це вже другий офіційний матч між командами в цьому сезоні. Два тижні тому «Динамо» обіграло «Шахтар» в поєдинку за Суперкубок 1:0, засвітивши проблеми «гірників» на старті. Щоправда, далі саме кияни мали непереконливий вигляд. Дві важкі перемоги по 1:0 над «Ворсклою» і ФК «Львів» підтвердили – «Динамо» не вистачає варіантів ведення атак. Натомість, «Шахтар» зіграв куди впевненіше: 2:0 з «Десною» і 3:0 з «Арсеналом» - команда Паулу Фонсеки набирає оберти.

Читайте також: Букмекери зробили прогноз на дербі "Динамо" - "Шахтар"

Саме «Шахтар» фаворит сьогоднішнього матчу в Києві. Про це свідчать і ставки букмекерів: 2.1 – перемога «Шахтаря», 3.1 – перемога «Динамо», 3.8 – нічия. Також на команду Фонсеки ставлять і експерти, які прогнозують суттєву перевагу «гірників» в середині поля. На їх думку, бразильська лінія атаки Марлос – Тайсон – Фернандо Педро – Мораес додає з кожним матчем. Проти «Динамо» бразильці повинні зіграти наразі кращий поєдинок сезону – форму вони вже набрали, зв’язки на полі налагоджуються, достатньо у них і  мотивації.  

Шанс команди Олександра Хацкевича – кадрові проблеми «Шахтаря» в центрі захисту. Проти «Арсеналу» грала пара Хочолава – Матвієнко. Проти «Динамо» точно гратиме Ракицький, а хто буде його напарником – сказати важко. Кривцов і Ордець лише відновлюються після травм, тому кандидатура Хочолави наразі пріоритетна. Кияни точно матимуть моменти, але не факт, що вони їх реалізують. З атакою у «Динамо» біда. Бесєдін – неефективний, Русину бракує досвіду, Шапаренко лікується, Циганков і Вербич забагато сил витрачають на чорнову роботу. Усі чекають на кадрове посилення київського нападу, однак поки що самі чутки.

Читайте також: Четверо футболістів "Шахтаря" пропустили тренування перед матчем з "Динамо"

Щодо інших інтриг дербі, то чекаємо на сюрпризи від новачків команд – Майкона, Фернандо, Сіпріано, Че Че, Сідклея. Яскравий перфоманс обіцяли фанати «Динамо». Гадаємо, не обійдеться і без звичного для дербі підвищеного градусу протистояння. В Києві не забули історію про скандальний перехід Мораеса в «Шахтар» і цей сірник може спалахнути будь-якої миті.

Святослав Василик, Київ  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-