Олександр Усик: Мій успіх у боксі - це перемога всієї України

Олександр Усик: Мій успіх у боксі - це перемога всієї України

Фото, відео
Укрінформ
22 липня українець Олександр Усик здобув яскраву перемогу над уродженцем Північної Осетії Муратом Гассієвим у фіналі Всесвітньої боксерської суперсерії і став першим абсолютним чемпіоном світу в історії українського професіонального боксу.

У середу, 1 серпня, під час прес-конференції у київському ТРЦ  Gulliver Олександр підкреслив, що його успіх - це перемога всієї України, усіх тих симпатиків боксу, які щиро бажали йому успіху, повідомляє Укрінформ.

"Хочу подякувати усім тим, хто підтримував мене у цьому поєдинку. Це дуже допомагає в таких важливих ситуаціях. Це не лише мій великий успіх, це перемога всієї України, радість від того, що саме нашій країні тепер належать такий Кубок, такі престижні пояси. Ще хочу зробити комплімент Всесвітній боксерській суперсерії. Це просто неймовірна річ! Таке має бути у всіх вагових категоріях. Звичайно, були труднощі з організацією поєдинку, але без проблем нічого не буває. Тепер я вдома, в Україні. Мені не потрібні нагороди, для мене найголовніше - підтримка та добре ставлення людей", - сказав боксер.

Прес-конференція Олександра Усика / Фото: Багмут Павло, Укрінформ

Нагадаємо, після перемоги над Гассієвим у московському спорткомплексі "Олімпійський" Усик  завоював пояси WBC, WBO, WBA, IBF, The Ring, Трофей Мохаммеда Алі і 10 млн дол призових.

12-раундовий бій у першій важкій вазі пройшов за тотальної переваги українського боксера, якому всі троє суддів віддали перемогу за очками (120:108, 119:109, 119:109).

Тепер для українця відкрилися перспективи зустрітися на рингу з кращим суперважковаговиком британцем Ентоні Джошуа. Для цього треба перемогти ще двох британців - спочатку Тоні Беллью, а потім Ділліана Вайта. 

Читайте також: Український суперчемпіон WBO Усик наблизився до бою з Джошуа

Вже розпочалися переговори щодо бою у Великій Британії між Усиком та Беллью. Орієнтовна дата проведення поєдинку - листопад нинішнього року.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-