Лікар

Лікар "Динамо": Шапаренко не потребує операції, але місяць гратиме в масці

Укрінформ
Головний лікар першої команди київського футбольного клубу "Динамо" Леонід Миронов повідомив про стан півзахисника Миколи Шапаренка після травми.  

Леонід Миронов, зокрема, зазначив, що перелом носа, який Шапаренко отримав в поєдинку 1-го туру УПЛ "Динамо" – "Ворскла", не потребує операційного втручання, але місяць футболіст гратиме у захисній масці.

"Цілий місяць Микола буде змушений тренуватися і грати в спеціальній прозорій захисній масці. Звичайно, подібні пошкодження нерідко трапляються у футболі. Гравець "Ворскли", природно, не хотів нанести травму. Намагаючись винести з усієї сили м'яч, він просто не влучив, але при цьому він діяв дуже небезпечно і потрапив Миколі в обличчя.

Це дуже серйозна травма, адже міг бути і осколковий, і втиснутий перелом перенісся, що могло призвести до серйозної операції, і тоді б гравець вибув з тренувального процесу на тривалий термін. У Миколи тріщина правого крила носа зі зміщенням, але не вимагає репозиції, тобто хірургічного втручання. Він знаходиться під наглядом лікаря, у нього було вже кілька консультацій. На щастя, поки все нормально, сьогодні він проведе перше тренування після травми. Однак найближчий місяць він тренуватиметься виключно в захисній масці", - цитує Миронова прес-служба ФК "Динамо".

Нагадаємо, під час матчу першого туру чемпіонату УПЛ "Динамо" – "Ворскла" Микола Шапаренко отримав важку травму - йому зламали ніс після удару ногою в обличчя в ігровому епізоді. Цей епізод стався, коли Микола завдавав удару головою після навісу Вербича, а захисник полтавчан Ігор Пердута пішов на високий м'яч ногою, але замість цього завдав болючого удару в голову Шапаренка, результатом якого став перелом носа.

Читайте також: Футболісти київського "Динамо" розпочали підготовку до матчу з "Шахтарем"

У п’ятницю, 3 серпня, Шапаренко зможе взяти участь у поєдинку "Динамо" (Київ) – "Шахтар" (Донецьк), який відбудеться на стадіоні НСК "Олімпійський".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-