Петраков: Збірна з футболу U-19 навіть перевиконала завдання на Євро-2018

Петраков: Збірна з футболу U-19 навіть перевиконала завдання на Євро-2018

Фото
Укрінформ
Головний тренер юнацької збірної України (U-19) з футболу Олександр Петраков поділився враженнями від виступу команди на Євро-2018.

Олександр Петраков, зокрема, зазначив, що українські футболісти навіть перевиконали завдання, пробившись до півфіналу Євро-2018 (U-19).

"Найбільша радість була після матчу з Туреччиною, коли з’ясувалося, що збірна України вийшла до півфіналу Євро. А от поразка на цій стадії від португальців трохи зіпсувала враження від перебування у Фінляндії. Нашим хлопцям просто не вистачило сил. Футболісти, які були в запасі, теж кваліфіковані, але їхній час, мабуть, ще не настав.

У чому запорука успіху? У згуртованості, ігровій дисципліні, самовіддачі та функціональній готовності команди. Ми навіть трохи перевиконали завдання, пробившись до півфіналу Євро", - цитує Петракова прес-служба Федерації футболу України.

Також наставник українських футболістів поділився планами на майбутнє.

"Планується, що в листопаді ми зіграємо товариський матч зі збірною Узбекистану. А наступного року я проситиму керівництво Федерації футболу України, щоб нам організували спаринги з неєвропейськими командами. Це можуть бути США, Японія, Китай, Катар. Можливо, завдяки своїм зв’язкам вийде домовитися з Уругваєм, якщо, звичайно, латиноамериканці потраплять на світову першість. Постараємося підготуватися до поїздки на чемпіонат світу до Польщі якнайкраще. Мінімальне завдання - вихід із групи. А там життя покаже. Я намагаюся все робити поступово. З основи в нас ще є травмований на даний момент Тимофій Сухар і Олексій Кащук, який не встиг відновитися до початку Євро. Також я хочу бачити Андрія Луніна. На цю тему я вже говорив із президентом ФФУ. Наприкінці травня чемпіонат Іспанії завершується. Цей воротар нам дуже допоможе", - сказав Петраков.

Нагадаємо, на чемпіонаті Європи у Фінляндії юнацька збірна України (U-19) вийшла до півфіналу турніру з першого місця в групі, обігравши однолітків із Франції та Туреччини та зігравши внічию з Англією. Такий результат дозволив команді представляти Україну на чемпіонаті світу, який відбудеться 2019 року в Польщі.

Читайте також: Португалія стала переможцем юнацького Євро-2018 з футболу (U-19)

Учора, 30 липня, в київському Будинку футболу вітали  збірну України U-19, яка повернулася з Євро-2018. Президент Федерації футболу України вручив усім гравцям команди відзнаки ФФУ, тренерам - медалі ФФУ "За заслуги", а співробітникам адміністрації збірної - почесні грамоти. Також усі гості федерації отримали від Андрія Павелка подарунки та цінні сувеніри.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-