Спортсмен-візочник Іваненко встановив новий рекорд, перепливши через Босфор

Спортсмен-візочник Іваненко встановив новий рекорд, перепливши через Босфор

Фото
Укрінформ
Відомий український паралімпієць, спортсмен-візочник Олег Іваненко встановив новий рекорд в категорії "Людина, унікальні можливості, марафони". 

Олег Іваненко переплив через Босфор зусиллями одного біцепса та м'язів кистей рук. Про це Укрінформу повідомила у вівторок радник міністра інформаційної політики з питань міжнародних комунікацій Марина Соботюк.

"Олег Іваненко - перша в Україні людина на інвалідному візку, з І групою інвалідності яка 22 липня 2018 року переплила пролив Босфор в рамках крос-континентальної гонки", - зазначила вона. 

За словами Соботюк, майже за три десятки років, як проходить цей масовий міжнародний спортивний захід, ще не було жодного плавця з більш ніж 40 країн світу з такими фізичними ураженнями, як у Іваненка. 

"Він став першим, хто проплив 6,5 кілометрів без зупинки з Азії в Європу зусиллями одного біцепса, м'язів кистей рук і величезної сили волі. Свій новий рекорд він присвятив своїй країні", - зазначила вона.

Зустріч паралімпійця Олега Іваненко після підкорення протоки Босфор / Фото: Юлия Овсянникова

Як повідомляв Укрінформ, Іваненко є лауреатом премії "Гордість країни", багаторазовим рекордсменом України та світу, головою наглядової ради національного проекту "Книга рекордів України". Він також очолює громадську організацію, яка об'єднує людей із ураженням опорно-рухового аппарату.

Читайте також: Український спортсмен-візочник перед запливом через Босфор потренувався на Дніпрі

Минулого року Іваненко подолав 228 км тріатлону Ironman, зробивши це за 35 годин і без сну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-