Український спортсмен-візочник перед запливом через Босфор потренувався на Дніпрі

Український спортсмен-візочник перед запливом через Босфор потренувався на Дніпрі

Фото, відео
Укрінформ
Відомий український паралімпієць, перша у світі людина на інвалідному візку, яка подолала дистанцію тріатлону Ironmаn, Олег Іваненко у липні планує перепливти протоку Босфор.

Сьогодні, 17 червня, 39-річний спортсмен з Броварів провів у Києві відкрите тренування на Дніпрі зі стартом поблизу Мосту метро на Лівому березі навпроти Великої лаврської дзвіниці, передає Укрінформ.

Тренувальний заплив спортсмена-візочника Олега Іваненка / Фото: Орган Олександр, Шамкін Данііл. Укрінформ

Відповідаючи на запитання кореспондента агентства після фінішу, спортсмен, який за кілька годин подолав приблино 7 кілометрів, розповів, що проблем під час запливу не відчував і проплив дистанцію, так би мовити, на одному диханні.

"Настрій у мене бойовий. Все пройшло добре, невеличкий дощик зовсім не завадив. Заплив через Босфор відбудеться у липні. Планую пливти приблизно годин десять. Хотілося б, звичайно, перепливти Ла-Манш, але він для мене занадто холодний. Вирішив зупинитися саме на Босфорі, оскільки реалізувати цей проект з урахуванням моєї травми там більш реально", - зазначив Іваненко.

Він також розповів, що після подолання Босфору зосередиться на політичній та громадській діяльності. З 2015 року він є депутатом Київської обласної ради, потрапив до ТОП-100 проекту "Нові лідери", задекларувавши ініціативу з аудиту системи охорони здоров'я, яка дасть змогу оптимізувати роботу медичних закладів. 

Читайте також: Відомий спортсмен-візочник має намір переплисти Босфор

Нагадаємо, що Олег Іваненко є лауреатом премії "Гордість країни", багаторазовим рекордсменом України та світу, головою наглядової ради національного проекту "Книга рекордів України". А ще - очолює громадську організацію, яка об'єднує  інвалідів з ураженням опорно-рухового аппарату.

228 км тріатлону Ironman Олег Іваненко подолав минулого року. Зробив він це за 35 годин без сну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-