В Україні започатковують нові футбольні проекти для ветеранів АТО

В Україні започатковують нові футбольні проекти для ветеранів АТО

Укрінформ
Президент ФФУ Андрій Павелко та голова ГС "Національна рада спортивної реабілітації захисників України" Вадим Свириденко започатковують нові футбольні проекти для ветеранів АТО.

Договір про співпрацю між Федерацією футболу України та Нацрадою спортивної реабілітації захисників України Андрій Павелко і уповноважений президента України з питань реабілітації учасників АТО Вадим Свириденко підписали сьогодні, 16 липня. Про це повідомляє прес-служба ФФУ.

Відповідно до угоди, основними напрямками співпраці між сторонами є запуск, розвиток та підтримка нових проектних програм зі спортивної реабілітації учасників бойових дій, які отримали поранення, контузії, каліцтва та інші захворювання, проведення щорічних чемпіонатів України з футболу, Кубку Нескорених, чемпіонатів з футзалу на національному рівні, а також підготовка національних збірних для участі в міжнародних турнірах із футболу для відповідної категорії ветеранів.

Проекти зі спортивної реабілітації мають на меті розвиток систем адаптації до мирного життя захисників України, які отримали різні ураження під час участі в бойових діях.

"Підписання цього документа дуже важливе - воно дасть нам як розширення внутрішніх змагань, так і можливість брати участь у міжнародних матчах та турнірах. Ця співпраця дуже важлива для учасників АТО, які отримали поранення", - прокоментував підписання документа Вадим Свириденко.

Зі свого боку Андрій Павелко зазначив, що перший рік відбуватимуться тренування, а вже пізніше проводитимуться міжнародні зустрічі.

Читайте також: ФФУ готова заплатити штраф за Вукоєвича

"Для федерації футболу підписання цього договору - велика честь, тому що наші воїни-герої, які захищають Україну, потребують від нас всілякої підтримки. І саме гра у футбол дарує їм неповторні емоції, відчуття спортивного азарту, командного духу. Я також підтримую ідею пана Вадима, що перший рік необхідно потренуватися, а вже у найближчому майбутньому ми пропонуватимемо міжнародні зустрічі, щоб про наших героїв знав увесь світ", - сказав Андрій Павелко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-