ФФУ відреагувала на скандал навколо ролика в підтримку України

ФФУ відреагувала на скандал навколо ролика в підтримку України

Укрінформ
Федерація футболу України звернулася у відповідні органи ФІФА й УЄФА з листами на захист футболіста збірної Хорватії Домагоя Віда, якому винесено попередження через його відеозвернення з вигуком "Слава Україні!".

Про це написав президент ФФУ Андрій Павелко у Facebook.

"Він (Домагой Віда - ред.) має право публічно висловити повагу і до України, і до її громадян! Ми оперативно надіслали у відповідні органи ФІФА й УЄФА листи з метою захистити не лише футболіста хорватської збірної, а і, в першу чергу, людину, яка має право на свою позицію і поважає нашу країну! І Віда зіграє у півфіналі ЧС-2018! Слава Хорватії! Слава Україні!" - наголосив Павелко.

Президент ФФУ нагадав, що Віда багато років захищав честь київського "Динамо" і жив у столиці України, і у нього залишилося в Україні багато друзів і вболівальників, які заслужили, щоб "частинку цієї перемоги він присвятив саме їм".

Павелко додав, що за останні кілька років звернення «Слава Україні!» стало для наших громадян символом непохитності і патріотизму, тому, на його думку, цілком природно, що людина, якій Україна дала дуже багато, з великою повагою ставиться до неї і до її громадян.

Читайте також: Хорватський футболіст отримав попередження ФІФА за вигук "Слава Україні!"

"Федерація футболу України і я особисто зайняли жорстку позицію в ситуації, що склалася навколо футболіста збірної Хорватії Домагоя Віди після перемоги команди у чвертьфіналі ЧС-2018: своєю яскравою грою і бійцівськими якостями Віду, як і вся збірна Хорватії, заслужив право брати участь у півфіналі турніру", - заявив президент ФФУ.

Як повідомлялося, захисникові збірної Хорватії з футболу Домагою Віді загрожувала дискваліфікація у півфіналі чемпіонату світу, що проходить у Росії, через зняте після перемоги над збірною РФ відео, в якому він вигукує "Слава Україні!".

Втім, Міжнародна федерація футболу (ФІФА) вирішила обмежитися попередженням.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-