В УПЛ можуть ввести ліміт на тренерів-іноземців

В УПЛ можуть ввести ліміт на тренерів-іноземців

Укрінформ
За словами відомого в минулому тренера Миколи Павлова, українські фахівці у скрутному становищі.

Президент Всеукраїнського об'єднання футбольних тренерів (ВОФТ) Микола Павлов заявив, що організація розгляне питання про введення ліміту на тренерів-іноземців в прем'єр-лізі. Про це повідомляє Sport Arena.

«Ми уважно стежимо за кадровими рішеннями українських клубів. ВОФТ попереджає про необхідність захистити права вітчизняних фахівців. З початком кризи в клубному українському футболі відразу кілька факторів погіршили становище вітчизняних тренерів.

По-перше, зменшилася кількість клубів в УПЛ - значить, зменшилася кількість робочих місць. По-друге, слідом за ситуативним зменшенням кількості іноземних гравців та тренерів прийшов інший процес - поступове, але впевнене зростання кількості легіонерів не тільки в цеху гравців, але і в цеху тренерів УПЛ.

Становище українських футбольних тренерів залишається складним. Кількість робочих місць зменшується, а в УПЛ зростає відсоток іноземних головних тренерів. Зараз їх уже 5 при 12 клубах. При цьому в багатьох клубах працюють іноземці - асистенти головних тренерів, тренери воротарів, тренери з технічної і тактичної підготовки, керівники молодіжних та юнацьких команд, клубних академій.

Читайте також: ФК «Львів» очолив бразилець Жілмар Тадеу да Сілва

Ми обговоримо різні варіанти, в тому числі введення ліміту на тренерів-легіонерів або введення в регламентні норми заявочного внеску за призначення тренера-легіонера за прикладом, який існує за заявку футболіста-легіонера. Кошти, які надійдуть від клубів, запропонуємо направляти на покращення навчання українських тренерів.

На сьогодні відбуваються процеси, які можуть зашкодити нашому футболу. Чому керівники беруть іноземних тренерів? На жаль, часто буває так, що вони самі нічого не знають про своїх нових тренерів, а ті нічого не знають про Україну і її особливості. Ось і виходить, що тренер пропрацював кілька місяців і поїхав, ніби як його і не було.

Я дивуюся іноземцям, які приїжджають до нас на 1-2 тисячі доларів зарплати. Це ж наскільки треба не поважати себе і свою професію, щоб їхати в чужу країну, далеко від сім'ї, не маючи умов для роботи, свободи в ній? Добре, якщо ти їдеш очолити команду-гранда, але якщо ні? Тому і йдуть такі тренери, а ми не встигаємо запам'ятати їхні імена», - сказав Павлов.

Нагадаємо, Жілмар Тадеу да Сілва очолив ФК «Львів». «Динамо» очолює білорус Олександр Хацкевич, «Шахтар» - португалець Паулу Фонсека, «Чорноморець» - болгарин Ангел Червенков, а київський «Арсенал» - італієць Фабріціо Раванеллі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-