Ігор Жданов: Ми вдало подолали усі проблеми, готуючись до юніорського ЧС зі стрибків у воду

Ігор Жданов: Ми вдало подолали усі проблеми, готуючись до юніорського ЧС зі стрибків у воду

Укрінформ
У Київ приїде понад 300 спортсменів з 47 країн світу.  

З 22 по 29 липня українська столиця знову прийматиме великі змагання зі стрибків у воду. До Києва прибудуть понад 300 спортсменів на юніорський чемпіонат світу. Про це повідомляє сайт Міністерства молоді та спорту.

«Мені дуже приємно, що ми зберігаємо добру традицію та цілеспрямовану державну політику повернення великого міжнародного спорту в Україну. Чемпіонат відбуватиметься за безпосередньої підтримки Міністерства - на це виділено 8 млн. гривень бюджетних коштів. Я вам чесно скажу, ми вдало подолали ті проблеми, які постали перед нами, виконали всі вимоги організаторів. То ж на сьогодні на чемпіонат світу зареєстровано 47 країн-учасниць серед яких представники Європи, Азії, Північної та Південної Америки, Океанії та Африки», - наголосив під час прес-конференції міністр молоді та спорту Ігор Жданов

Він також нагадав, що минулого року приблизно в цей самий час Україна блискуче провели чемпіонат Європи зі стрибків у воду серед дорослих. «Тоді збірна України виграла командний залік, а чинний капітан юніорської команди Софія Лискун стала бронзовим призером змагань», - зауважив урядовець.

Читайте також: Україна прийматиме юнацький чемпіонат світу зі стрибків у воду

Міністр додав, що українська доросла збірна 2017-го очолила медальний залік, а оцінки надані європейською федерацією за підсумками проведення континентальної першості були відмінними. То ж, зважаючи на добру репутацію української федерації та високий організаційний рівень попередніх змагань, не дивно, що саме нашій країні було надано почесне право провести даний турнір. Він також стане відбірковим етапом на юнацьку Олімпіаду, де буде розіграно 36 ліцензій.

«Думаю і в юніорському чемпіонаті ми не будемо пасти задніх, адже перед нами стоїть відбір на III Юнацькі Олімпійські ігри-2018, які в жовтні відбуватимуться в аргентинському Буенос-Айресі», - підкреслив Ігор Жданов.

За словами президента федерації України зі стрибків у воду Ігоря Лисова, кількість країн-учасниць є однією з найбільших за часи проведення подібних турнірів. І задля успішного проведення змагань організатори доклали максимальних зусиль аби забезпечити комфортні умови спортсменам не лише під час чемпіонату, а й в цілому створити гарне враження про Україну.

«Ми вже маємо успішний досвід з проведення континентальної першості у 2017-му й залюбки знову повернемо свято спорту і можливість насолодитись цим чудовим видом до нашої країни. Спільно з Міністерством молоді та спорту, Національним олімпійським комітетом України ми зробимо все для того, щоб ще вище підняти рейтинг нашої держави, нашої спортивної родини», - наголосив Ігор Лисов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-