Формула-1: Гемілтон переміг на Гран-прі Франції і знову став лідером сезону

Формула-1: Гемілтон переміг на Гран-прі Франції і знову став лідером сезону

Укрінформ
На подіумі також Ферстаппен і Райкконен, Феттель – п’ятий.

В Ле-Кастелле відбувся 8-й етап чемпіонату світу з автоперегонів у класі Формула-1 – Гран-прі Франції. Переможцем став пілот команди «Мерседес» британець Льюїс Гемілтон. Про це повідомляє Укрінформ.

Аварія на старті суттєво вплинула на перебіг гонки на автодромі Поль Рікар. Зіштовхнулися другий і третій номери на стартовій решітці – пілот команди «Мерседес» Валттері Боттас та Себастьян Феттель з «Феррарі». Зіткнення відкинуло їх в середину пелотону і протягом усієї гонки ці пілоти наздоганяли лідерів. У підсумку Феттель фінішував п’ятим, а Боттас – на 7-у місці.

Читайте також: Формула-1: Гемілтон виграв кваліфікацію Гран-прі Франції

А переміг на етапі володар поул-позишин – Льюїс Гемілтон з «Мерседеса». Він впевнено проїхав першим всю гонку. Це третя перемога Гемілтона в сезоні і 65-а в кар’єрі. Друге місце на подіумі у пілота «Ред Булл» Макса Ферстаппена.  Кімі Райкконен («Феррарі») завершив гонку третім. Даніеля Ріккардо («Ред Булл») – четвертий.

Льюїс Гемілтон повернув собі лідерство у загальному заліку. В його активі 145 очок. Феттель знову другий – 131 очко. На третю позицію піднявся Ріккардо – 96 очок.

9-й етап чемпіонату – Гран-прі Австрії відбудеться 29 червня-1 липня на Ред Булл Рингу у Шпільбергу.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-