В Україні вперше відбудеться жіночий чемпіонат Європи з регбі-7

В Україні вперше відбудеться жіночий чемпіонат Європи з регбі-7

Укрінформ
Стадіон "Метеор" у Дніпрі 23-24 червня прийматиме перший раунд жіночого чемпіонату Європи з регбі-7 у дивізіоні "Трофі".

Про це у четвер на прес-конференції у київському бізнес-центр "Арена Сіті" повідомив міністр молоді та спорту України Ігор Жданов, передає кореспондент Укрінформу.

"У Дніпрі зберуться 12 європейських жіночих регбійних збірних з Голландії, Швеції, Швейцарії, Чехії, Угорщини, Фінляндії, Норвегії, Латвії, Ізраїлю, Австрії, Румунії та України, які поведуть боротьбу за дві путівки до елітного раунду континентальної першості", - зазначив міністр.

За його словами, з бюджету на ці змагання виділено 3 млн гривень "за рахунок платників податків".

"В Україні поступово збільшується кількість міжнародних спортивних турнірів. Минулого року у нас відбулися чемпіонати Європи з боксу та стрибків у воду, чемпіонат світу з хокею. У нинішньому році пройшли фінали Ліги чемпіонів УЄФА, юніорський чемпіонат світу з хокею. Україна забезпечує належний рівень безпеки та організації подібних заходів", - підкреслив Жданов.

Читайте також: Ігор Жданов: Нам вдалося підвищити зарплату тренерам ДЮСШ на два тарифних розряди

Президент Федерації регбі України Євген Баженков у свою чергу уточнив, що вхід на стадіон "Метеор" буде вільним.

"Другий раунд чемпіонату Європи з регбі-7 серед жінок пройде за тиждень в Угорщині, де й визначаться дві найсильніші збірні дивізіону "Трофі", - додав він.

На фото: Ігор Жданов.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-