Національна збірна Ігор Нескорених провела перше відкрите тренування

Національна збірна Ігор Нескорених провела перше відкрите тренування

Фото
Укрінформ
Фінальний склад національної збірної для участі в Іграх Нескорених (Invictus Games) провела відкрите тренування.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Для міністерства це особливо почесна місія - зробити так, щоб наша збірна була повністю готова і (під час змагань - ред.) в Австралії показала б найкращий результат", - зазначив на прес-брифінгу заступник міністра оборони з питань європейської інтеграції Анатолій Петренко.

Він також повідомив, що тренування збірної проводитимуться на чотирьох базах - у Києві, Львові, Одесі і Білій Церкві.

На змаганнях в австралійському Сіднеї, які проходитимуть з 20 по 27 жовтня, Україна змагатиметься у шести спортивних дисциплінах: легка атлетика, плавання, веслування на тренажері, велоспорт на шосе, стрільба з лука та пауерліфтинг. До збірної вперше увійшли представники всіх українських оборонних інституцій.

Як розповів член збірної команди Євген Олексенко, він бере участь в Іграх Нескорених від самого початку. "Ці Ігри для учасників важливі тим, щоб гідно Україну представляти, це також пропаганда через спорт для інших. Це більше для ветеранів, щоб показати, що життя не закінчується після поранення, так само важливо це і для цивільних - щоб вони розуміли посил, що не все так складно в житті", - зазначив Олексенко.

Перше відкрите тренування збірної "Ігор Нескорених" / Фото: Шамкін Данііл, Укрінформ

На перші тренувальні збори, що розпочалися 13 червня, до Києва прибули 15 спортсменів,  відібраних до збірної з числа призерів та переможців національних Ігор Нескорених 2018 року. До 1 липня вони тренуватимуться під наглядом тренерів та психологів.

Читайте також: Українські дзюдоїсти-ветерани тріумфували на чемпіонаті Європи у Шотландії

Ігри Нескорених – це міжнародні змагання в паралімпійському стилі, у яких беруть участь поранені військовослужбовці та ветерани. Засновником Ігор є британський принц Гаррі.

Цьогоріч вони проходитимуть 20-27 жовтня в Сіднеї (Австралія) і будуть уже четвертими. Планується, що участь у цьогорічних змаганнях візьмуть 19 збірних.

Команда України вдруге братиме участь в Invictus Games. Торік на Іграх Нескорених у канадському Торонто українська збірна завоювала загалом 14 медалей, 8 з яких – золоті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-