Українські легкоатлети вибороли 4 нагороди на юнацькому чемпіонаті ABAF

Українські легкоатлети вибороли 4 нагороди на юнацькому чемпіонаті ABAF

Укрінформ
Українські легкоатлети вибороли три "золота" і одне "срібло" на юнацькому турнірі під егідою Асоціації Балканських федерацій легкої атлетики (ABAF).

Це була перша участь юних українських легкоатлетів на міжнародному турнірі ABAF після вступу Федерації легкої атлетики України до Асоціації. Про це повідомляє прес-служба ФЛАУ.

Єва Подгородецька здобула золоту нагороду у змаганнях з бігу на 100 м. У першому колі вона показала час 11,91 с при вітрі +2,6 м/с, після чого досить упевнено виграла і фінальні змагання. У вирішальному колі швидкість вітру під час забігу дівчат становила -3,0 м/с. За таких умов Подгородецька пробігла дистанцію за 12,20 с.

Серед юнаків 100-метрівку також виграв українець. Андрій Васильєв у фіналі показав час 10,99 с.

Ще одну золоту медаль до скарбнички збірної України поклала Світлана Жульжик, яка змагалася з бігу на 800 м.

"Срібло" здобув Олег Дорощук, який повторив особистий рекорд зі стрибків у висоту - 2,08 м. Зазначимо, що Дорощук виступав без тренера, але блискуче проявив себе. Він повторив особистий рекорд і виграв срібну медаль за спробами. А перемогу святкував атлет з Сербії. Він подолав висоту 2,12 м.

Читайте також: Діамантова ліга: Левченко була четвертою на етапі в Стокгольмі

Нагадаємо, першим турніром під егідою ABAF для українських спортсменів став юнацький чемпіонат, який проходив з 8 по 10 червня у Стамбулі (Туреччина). Українську команду представляли десять легкоатлетів, четверо з яких вибороли призові місця.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-