Футбол: УЄФА відкриває єврокубковий сезон жеребкуванням Ліги чемпіонів і Ліги Європи

Футбол: УЄФА відкриває єврокубковий сезон жеребкуванням Ліги чемпіонів і Ліги Європи

Укрінформ
Жеребкування попередньої стадії Ліги чемпіонів і Ліги Європи пройде у вівторок, 12 червня, в Ньйоні (Швейцарія).

Новий єврокубковий сезон стартує 26 червня, при цьому формат турнірів зазнав деяких змін, повідомляє офіційний сайт Союзу європейських футбольних асоціацій (УЄФА).

На попередній стадії Ліги чемпіонів виступлять чотири клуби, які представляють найслабкіші національні федерації згідно з клубним рейтингом УЄФА. Це чемпіони Андорри ( "Санта-Колома"), Гібралтару ("Лінкольн Ред Імпс"), Сан-Марино ("Ла-Фьоріта") і Косова ("Дріта"). Вони розіграють лише одну путівку в 1-й кваліфікаційний раунд в турнірі, який пройде на стадіоні "Вікторія" в Гібралтарі. Півфінальні зустрічі відбудуться 26 червня, фінал - 29 червня.

Жеребкування 1-го і 2-го раундів Ліги чемпіонів відбудеться 19 червня, матчі пройдуть 10-18 липня, а також 24 липня - 1 серпня. Срібний призер чемпіонату України київське "Динамо" розпочне виступи з 3-го раунду, жеребкування якого заплановано на 23 липня. Для виходу в групову стадію Ліги чемпіонів "Динамо" необхідно подолати два раунди, які пройдуть 7-14 і 21-29 серпня. Можливі суперники "Динамо" у перших матчах кваліфікації - турецький "Фенербахче", бельгійський "Стандард" і чеська "Славія".

За підсумками кваліфікації визначаться лише шість учасників групової стадії - чотири з числа чемпіонів своїх країн і ще два - по шляху представників ліг, де виступає "Динамо".

На відміну від попередніх років, в кваліфікації не виступають клуби з провідних футбольних країн Європи - Іспанії, Німеччини, Англії, Італії та Франції.

В основному турнірі Ліги чемпіонів виступлять 32 клуби, з яких 26 вже відомі. Це донецький "Шахтар", іспанські "Реал", "Атлетико", "Барселона" і "Валенсія", німецькі "Баварія", "Шальке", "Гоффенгайм" і дортмундська "Боруссія", англійські "Манчестер Сіті", "Манчестер Юнайтед", "Тоттенгем" і "Ліверпуль", італійські "Ювентус", "Наполі", "Рома" та "Інтер", французькі "Парі Сен-Жермен", "Монако" і "Ліон", російські "Локомотив" і ЦСКА, а також чемпіони Португалії ("Порту"), Бельгії ("Брюгге"), Туреччини ("Галатасарай") і Чехії ("Вікторія" з Пльзеня).

Жеребкування групової стадії Ліги чемпіонів пройде 30 серпня в Монако. У новому сезоні фінал головного єврокубка запланований на 1 червня 2019 року на стадіоні "Метрополітано" в Мадриді.

Читайте також: Футбол: "Житлобуд-1" прийматиме в Харкові відбірковий раунд жіночої ЛЧ УЄФА

На попередній стадії Ліги Європи зіграють 14 клубів, які в традиційних серіях з двох матчів 28 червня і 5 липня розіграють місця в 1-му кваліфікаційному раунді. З цього раунду починають боротьбу представники Литви, Мальти, Вельсу, Фарерських островів, Гібралтару, Андорри, Сан-Марино і Косова.

20 червня відбудеться жеребкування 1-го та 2-го кваліфікаційних раундів Ліги Європи, причому з другого кола вступає в боротьбу ФК "Маріуполь". Перший матч український дебютант єврокубків проведе 26 липня, гру у відповідь - 3 серпня. 23 липня дізнається можливих суперників і луганська "Зоря", на яку чекають два відбіркових раунди на шляху до групової стадії.

Формат Ліги Європи теж зазнав змін - тепер учасники кваліфікації також пробиваються окремо - по чемпіонському шляху і шляху представників ліг. У чемпіонській групі виступлять команди, які починали сезон в Лізі чемпіонів, але поступилися в кваліфікації головного єврокубка.

В основному турнірі Ліги Європи виступлять 48 команд. Це шість невдах раунду плей-офф Ліги чемпіонів, чотири команди, що програли в 3-му кваліфікаційному раунді Ліги чемпіонів (шлях призерів), 21 переможець кваліфікації Ліги Європи (13 - шлях призерів і 8 - чемпіонський шлях).

17 команд отримали автоматичні путівки в груповий турнір. Це бронзовий призер чемпіонату України полтавська "Ворскла", іспанські "Вільярреал" і "Бетіс", німецькі "Айнтрахт" і "Байєр", англійські "Челсі" і "Арсенал", італійські "Лаціо" і "Мілан", французькі "Марсель" і "Ренн", португальський "Спортинг", бельгійський "Андерлехт", турецький "Акхісар Беледієспор", російський "Краснодар", чеський "Яблонець" і швейцарський "Цюріх".

Жеребкування групового турніру Ліги Європи відбудеться в Монако 31 серпня. Фінал Ліги Європи в нинішньому сезоні відбудеться 29 травня в Баку (Азербайджан).

На фото: стадіон "Метрополітано" прийматиме фінал Ліги чемпіонів в 2019 році (©Getty Images).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-