Відбувся Всеукраїнський забіг серед студентів «Зелена Миля-2018»

Відбувся Всеукраїнський забіг серед студентів «Зелена Миля-2018»

Фото
Укрінформ
До ініціативи долучилася молодь з населених пунктів всіх куточків України.

В цьогорічному забігу взяли участь 30 тисяч студентів з майже 300 вишів України. Зокрема, у Києві бігла 1000 студентів із різних вишів столиці. Учасники стартували з центральної локації на Трухановому острові, дистанція сягала 1609 м. Про це повідомляє Укрінформ.

З метою пропаганди здорового способу життя та захисту навколишнього середовища акцію організували Спортивна студентська спілка України, Міністерство освіти і науки України, Національний олімпійський комітет України та Комітет з фізичного виховання та спорту МОН України.

Перед забігом учасників привітали президент Національного олімпійського комітету України – Сергій Бубка, президент Спортивної студентської спілки України – Євгеній Імас, заступник Міністра молоді та спорту України з питань європейської інтеграції – Микола Мовчан, заступник міністра освіти і науки України, президент Української федерації учнівського спорту – Роман Греба, які разом із депутатами, громадськими діячами, керівниками ЗВО долучилися до забігу.

Читайте також: У Дніпрі відбувся третій INTERPIPE Dnipro Half Marathon

«Коли бачиш так багато студентів, котрих об’єднує спорт, настрій не просто піднесений, а чудовий. Відразу розумієш, що в нас потужна спортивна країна і наше студентство – найкраще в світі! Вітаю всіх з цією знаменною подією. Давайте пліч-о-пліч подолаємо цю дистанцію, покажемо нашу єдність, силу, які ми спортивні і як весело може бути займатися спортом», - звернувся до учасників забігу Роман Греба.

По завершенню пробігу, зірки та відомі діячі зі світу спорту розігрували подарунки. До акції  долучилися Яна Клочкова, Сергій Бубка, Роман Греба та Євгеній Імас. Серед призів розіграли боксерські рукавички з автографом Олександра Усика, футбольні м’ячі з автографами зірок футболу України та Європи Андрія Ярмоленка, Руслана Ротаня, Дениса Гармаша, Євгена Коноплянки, Тараса Степаненка, Євгена Хачеріді, гандбольні і волейбольний м’ячі з автографами провідних спортсменів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-