"Реал" (Іспанія) - "Ліверпуль" (Англія): текстова трансляція

Укрінформ
У фіналі Ліги чемпіонів УЄФА сезону 2017/18 зустрічаються мадридський "Реал" та англійський "Ліверпуль".

"Реал" - "Ліверпуль"

3:1

"Реал" переміг "Ліверпуль" і захистив титул переможця Ліги чемпіонів УЄФА.

ПРОЛУНАВ ФІНАЛЬНИЙ СВИСТОК.

90 - Арбітр додав до основного часу 3 хвилини.

89 - Заміна у "Реала": замість Каріма Бензема на поле вийшов Марко Асенсіо.

83 - ГОООООООЛ!!! Гарет Бейл пробив з далекої відстані по центру воріт і переграв голкіпера. 3:1.

83 - Сенегальський форвард "Ліверпуля" Садьйо Мане отримав жовту картку, перше попередження у матчі.

75 - Гарет Бейл потрапив в офсайд, арбітр Мажич зупиняє гру.

74 - Кріштіану Роналду не скористався нагодою забити, але у стрибку, пробив головою вище воріт. М'яч залишив межі поля. Лише кутовий у "Реала".

! У «Ліверпуля» 15 хвилин аби відігратися. Команді Клоппа слід ризикувати і йти вперед великими силами.

70 - Садьйо Мане пробив з межі штрафного майданчика і поцілив у ліву стійку воріт "Реала". Не пощастило мерсісайдцям.

64 - ГОООООООЛ!!! Марсело надіслав блискучу передачу в штрафний майданчик, яку Гарет Бейл замкнув ударом через себе у падінні!. Бісіклетою. 2:1.

! На жаль, Салах вже не допоможе сьогодні «Ліверпулю». Шкода, бо «Реал» взявся до справи серйозно.  

61 - Зінедін Зідан вирішив провести заміну. Гарет Бейл вийшов на поле замість Іско.

! Помилка Каріуса – це класична помилка неуважного голкіпера. Натомість гол Мане – блискуча комбінація після розіграшу стандарту. «Ліверпулю» пощастило швидко відігратися, а це значить, що у команди Клоппа зберігаються шанси на загальну перемогу.

55 - ГООООООООЛ!!! Після подачі з кутового Деян Ловрен головою прокинув м'яч і Садьйо Мане безпомилково скористався цією передачею - 1:1!

51 - ГООООООООЛ!!! Лоріс Каріус припустився жахливої помилки і Карім Бензема відправив м'яч у сітку воріт "Ліверпуля". 1:0.

48 -  Іско виявився найшвидшим на добиванні, але влучив у поперечину!

"Реал" розпочав другий тайм з центра поля.

! Головний підсумок першого тайму – «Ліверпуль» залишився без Салаха. Причому, здалося, що Серхіо Рамос навмисно з усієї сили впав зверху на єгиптянина. Щодо гри, то розпочав краще «Ліверпуль», але далі вже «Реал» контролював поєдинок. «Червоним» доведеться дещо перебудуватись на захисний футбол і чекати на свій шанс.

ПЕРЕРВА.

45+4 - Карім Бензема пробив здалеку, але м'яч пролетів у кількох сантиметрах від лівої стійки.

45+2 - Тоні Кроос подав кутовий, але один із захисників "Ліверпуля" виявився першим на м'ячі та відвернув небезпеку.

45 - Арбітр компенсував у першому таймі 3 хвилини.

39 - Лука Модрич не знайшов прострільною передачею когось із партнерів у штрафному майданчику суперника і захисники "Ліверпуля" вибили м'яч. Кутовий.

! Отже, найгірший сценарій для Клоппа – команда залишилась без Салаха. Очевидно, тепер «Червоні» перебудуються на контратакуючий футбол і більше часу гратимуть біля власних воріт. Втім, у «Реала» також втрата – Карвахаль залишив поле. Захисник лише недавно відновився після травми.

36 - Зінедін Зідан вимушений провести заміну: Даніель Карвахаль не може продовжувати матч через травму. На поле вийшов Лукас Начо.

33 - Карім Бензема пробив по воротах, але влучив у одного із суперників із Ліверпуля.

30 - Мохамед Салах плаче - замінений через травму. Юрген Клопп випустив Адам Лаллана.

26 - Гру призупинено. Мохамед Салах отримав ушкодження і потребує допомоги лікарів.

! Неймовірний за якість футбол ми спостерігаємо. «Ліверпуль» атакує гостріше. При цьому Салах не дуже й помітний. На видноті наразі Фірміно.

23 - Трент Александер-Арнольд зіграв на добиванні в штрафному майданчику - завдав удару в напрямку лівої стійки. Однак, Кейлор Навас виконав бездоганний сейв і ліквідував небезпеку.

19 - Мухаммед Салах виконав кутовий - Вірджил Ван Дейк пробив головою повз ворота.

15 - Кріштіану Роналду увірвався до штрафного майданчика та пробив, але м'яч пролетів у кількох сантиметрах над поперечиною воріт.

! Команди дуже активно розпочали матч. «Ліверпуль» мав перевагу – це традиційна тактика команди Юргена Клоппа.

11 - Марсело не влучив у ворота "Ліверпуля" - м'яч пролетів у кількох метрах від правої стійки.

8 - Тренд Александр-Арнольд порушив правила проти Кейлора Наваса - штрафний удар.

6 - Лука Модрич заблокував удар Мухаммеда Салаха.

3 - удар Вейналдума ("Ліверпуль") заблоковано.

1 - Ловрен ("Ліверпуль") порушив правила.

МАТЧ РОЗПОЧАВСЯ!

Пролунав гімн Ліги чемпіонів УЄФА!

21:44 Команди виходять на поле. За кілька хвилин розпочинається матч.

21:40 Фото з розминки "Ліверпуля".

21:35 Почалась церемонія відкриття. Виступає запрошена зірка Дуа Ліпа.

21:30 А це гімн усіх вболівальників «Ліверпуля» You'll Never Walk Alone. Його ми сьогодні почуємо не один раз. Ось неймовірне виконання цієї пісні в Мельбурні.

21:25 Вболівальники «Реала» уважно стежать за розминкою своєї команди.

21:15 Кубок Ліги чемпіонів вже чекає на свого володаря перед полем на НСК «Олімпійський».

21:07 Гравці «Ліверпуля» та «Реала» вийшли на розминку. А тим часом фанати «Реала» пройшли маршем по центру Києва і вже займають свої місця на трибунах.

21:05 Фанати «Ліверпуля» вже на трибунах і вже співають.

21:00 А ось стартові склади команд.

«Реал»: Навас - Карвахаль, Варан, Рамос, Марсело - Каземіро, Кроос, Модріч, Іско - Роналду, Бензема

«Ліверпуль»: Каріус - Александер-Арнолд, ван Дейк, Ловрен, Робертсон - Хендерсон, Мілнер, Вейналдум - Мане, Фірміно, Салах

20:55 А тим часом фанати «Ліверпуля» залишають свою фан-зону в парку Шевченка і прямують хто на стадіон, хто на Контрактову площу, де трансляція на великому екрані, а хто далі в бари. По собі фани залишили гори сміття.

20:40 А ось погляд на те, що відбувається в Києві, від клубного телеканалу «Ліверпуля». Тут і Київ, і фанати, і тренування команди.

20:32 Автобус з гравцями «Ліверпуля» приїхав на стадіон.

20:25 Між тим, нещодавно завершився товариський матч між українськими та англійськими журналістами. Наші перемогли 7:2.

20:20 "Реал" вже на стадіоні. Трибуни «Олімпійського» потроху заповнюються.

20:10 Останні новини: автобус «Реала» вже вирушив до «Олімпійського». А на самі трибуни вже почали запускати глядачів.

20:05 До речі, вчора на тренуванні «Реала» за настрій відповідав капітан Серхіо Рамос, який запросив на поле двох своїх синів і влаштував імпровізоване пробиття пенальті.

19:55 А ось відео з парку Шевченка. Так фанати «Ліверпуля» розспівувались перед матчем.

19:40 На тренуванні «Реала» у центрі уваги, звісно, був Кріштіану Роналду.

19:35 Вчора та сьогодні фіналісти проводили тренування. Зокрема, вчора команди мали відкриті заняття для ЗМІ, тож журналісти могли оцінити готовність зірок та їх настрій. Звісно, на тренуванні «Ліверпуля» головний тренер Юрген Клопп та головна зірка Мохамед Салах випромінювали позитив.

19:30 Журналісти Укрінформу підготували представлення сьогоднішніх фіналістів. Усі хто не встиг ознайомитись, можуть це зробити зараз.

Читайте також: «Реал» Мадрид: з чим зірки їдуть в Київ 

Читайте також: «Ліверпуль»: Клопп, Салах та інші

19:20 У головній фан-зоні зараз виступає DJ Omnia. Такий собі розігрів перед футболом. Нагадаємо, що фан-зона «Ліверпуля» в парку Шевченка, а вболівальники «Реала» зібралися біля палацу «Україна». Трохи про ціни. У фан-зоні «Ліверпуля» пиво коштує 60 гривень, бургери – по 190.

19:15 За офіційною інформацією, державний кордон України цими днями перетнули 18 тисяч вболівальників. Переважно, це англійці та іспанці. Але є навіть фанати з Австралії.

19:00 Центр Києва у ці хвилини заповнений фанатами «Ліверпуля» і «Реала», а також киянами і численними гостями столиці. Усі у чудовому настрої і чекають на матч.

Добрий вечір. До матчу майже три години. Знаменитий футболіст "Ліверпуля" Йон Арне Ріісе відвіз трофей Ліги чемпіонів на арену. 

*****

26 травня 2018 року. Київ (Україна). Стадіон НСК "Олімпійський". Початок о 21.45. Температура повітря +19С.

Ласкаво просимо до столиці України Києва, де у фінальному матчі Ліги чемпіонів УЄФА футболісти мадридського "Реала" і "Ліверпуля" розіграють 63-й Кубок європейських чемпіонів.

Стартові склади.

"Реал": Кейлор Навас, Даніель Карвахаль, Серхіо Рамос, Рафаель Варан, Кріштіану Роналду, Тоні Кроос, Карім Бензема, Лука Модрич, Марсело, Каземіро, Іско.

Головний тренер: Зінедін Зідан (Франція).

"Ліверпуль": Лоріс Каріус, Віргіл ван Дейк, Жоржіньйо Вейналдум, Деян Ловрен, Джеймс Мілнер, Роберто Фірміно, Мухаммед Салах, Гендерсон, Садьйо Мане, Ендрю Робертсон, Тренд Александер-Арнолд.

Головний тренер: Юрген Клопп (Німеччина).

Арбітр: Милорад Мажич (Сербія).

*************
В українській столиці зустрінуться дві найтитулованіші команди в європейському футболі. "Реал" може виграти Кубок чемпіонів у 13-й раз і втретє поспіль. "Ліверпуль" дійшов до фіналу вперше за 11 років і може завоювати трофей вшосте.

Суперники провели між собою 5 матчів, і усі - у головному єврокубку. "Ліверпуль" здобув три перемоги і зазнав дві поразки. На рахунку "червоних" шість голів, "Реал" забив чотири м'ячі.

У попередній раз клуби перетиналися на груповому етапі Ліги чемпіонів-2014/15. "Реал" здобув дві перемоги. В гостях мадридці виграли з рахунком 3:0, вдома - 1:0. В 1/8 фіналу Ліги чемпіонів-2008/09 "Ліверпуль" розгромив "Реал" із загальним рахунком 5:0. В Іспанії "червоні" виграли 1:0, на "Енфілді" - 4:0. У фіналі Кубка чемпіонів сезону 1980/81 у Парижі "Ліверпуль" обіграв "Реал" - 1:0.

**************
Із 12 перемогами у Кубку європейських чемпіонів "Реал" є найтитулованішим клубом Європи. У Києві мадридці проведуть свій 16-й фінал Кубка чемпіонів - це рекорд. "Вершкові" виграли шість останніх фіналів, в яких брали участь. У минулому сезоні "Реал" першим в історії відстояв титул переможця Ліги чемпіонів. Загальна статистика іспанського клубу у фіналах Кубка /Ліги чемпіонів налічує 12 перемог і три поразки.

Загалом це 31-й єврокубковий фінал "Реала". Крім участі у 15 фіналах головного європейського турніру, "королівський клуб" у 1985 і 1986 роках вигравав Кубок УЄФА, а у 1971 і 1983 роках поступався у фіналі Кубка володарів кубків. Також в активі мадридців перемоги у Суперкубку УЄФА (2002, 2014, 2016, 2017). У 1998 і 2000 роках "Реал" програвав матчі за Суперкубок. Нарешті, "Реал" вигравав Міжконтинентальний кубок у 1960, 1998 і 2002 роках, а в 1966-му і 2000-му зазнавав поразок.

**************
Для "Ліверпуля" це 20-й єврокубковий фінал. "Червоні" перемогли в 5 з 7 фіналів Кубка чемпіонів, виграли три Кубка УЄФА (1973, 1976, 2001) і три Суперкубка УЄФА (1977, 2001, 2005). У 2006 році вони програли у фіналі Ліги Європи, а у 1978 і 1984 роках поступилися в матчі за Суперкубок УЄФА. Також мерсісайдці зазнали поразки у фіналі Кубка володарів кубків-1965/66 і в Міжконтинентальному кубку 1981 і 1984 років.

*******
У фіналах мирного результату не буває. У випадку нічиєї після закінчення основного часу, команди зіграють ще два тайми по 15 хвилин. Якщо рахунок залишиться нічийним, доля матчу вирішиться в серії пенальті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-