«Реал» Мадрид: з чим зірки їдуть в Київ

«Реал» Мадрид: з чим зірки їдуть в Київ

Аналітика
Укрінформ
Готовність Роналду до матчу проти «Ліверпуля» – головна інтрига фіналу.

Футбольний клуб «Реал» Мадрид за всю історію турніру потрапляв до фіналу рекордних 15 разів, з них – 12 перемог. Київ прийматиме 16-ий фінал для «вершкових».

Читайте також: Букмекери назвали фаворита фіналу Ліги чемпіонів "Реал" - "Ліверпуль"

З чого все починалося

У 1955 році було засновано турнір Кубок європейських чемпіонів, нині Ліга чемпіонів УЄФА. Заснування турніру припадає на розквіт мадридського клубу. Саме «Реал» став першим іспанським делегатом в Кубку європейських чемпіонів. З того моменту «білі» розатшувалися на першому місці 5 років поспіль. В той прекрасний період для клубу в складі команди вже на повну сяяли світові зірки футболу: Альфредо Ді Стефано, Ференц Пушкаш, Раймон Копа, Франсиско Хенто.

Легендарний
Легендарний "Реал" 50-х

Проте з відходом цього легендарного складу відійшли і чемпіонські титули. Такий період тривав 20 років, аж поки «Реал» не розгромив запеклого суперника «Барселону» у фіналі Кубка Іспанії сезону 1973/1974. Поступово до лав команди долучалися майбутні ідоли фанатів, повернулися трофеї.

Читайте також: Що супроводжуватиме фінали Ліги чемпіонів у Києві. Інфографіка

Історія зустрічей з «Ліверпулем»

В розпал нових славетних часів «сливових» відбулася перша зустріч із «Ліверпулем» - другим фіналістом цьогорічної Ліги чемпіонів. «Вершкові» поступилися «червоним» у Парижі у фінальному матчі за Кубок чемпіонів-1981 (0:1).

"Реал" - "Ліверпуль". 1981 рік

Наступного разу команди зустрілися вже через 28 років, проте це була знову Ліга чемпіонів і знову поразка мадридців 0:1, однак цього разу аж в 1/8 турніру. Втретє команди зустрілися в матчі-відповіді і знову «марсисайдці» здобули перемогу, однак вже впевнену і розгромну (4:0).

Четверта зустріч команд стала для «Реала» маленьким камбеком після трьох сухих поразок. Матч відбувся в рамках групи Ліги чемпіонів сезону 2014/2015. Іспанці показали свої наміри ще в першому таймі зустрічі – відзначився Роналду, а Бензема оформив дубль. Того дня ворота «білих» захищав легендарний Ікер Касільяс, тож «Реал» переміг 3:0. Ну і, відповідно, п’ята зустріч припала на матчі-відповіді і знову перемога «Реала» (1:0).

"Реал" - "Ліверпуль". 2014. Гол Бензема

Нагадаємо, що два останні сезони мадридці перемагають в Лізі чемпіонів. Усього в їх клубному музеї 12 рекордних трофеїв ЛЧ. І ось цього сезону «вершкові» можуть побити свій же рекорд, якщо переможуть спраглий до великих звершень «Ліверпуль».

Читайте також: Наставник "Реала": Я не кращий тренер планети, але маю невичерпну жагу перемог

Роналду і команда: хто готовий здивувати

«Реал» Мадрид є чи не найдосвідченішою командою за всю історію Ліги чемпіонів УЄФА. І це не лише через найбільшу кількість перемог в цьому турнірі. Насправді є один аспект, в котрому «Ліверпуль» суттєво програє «Реалу». Досвід гравців і основний склад. Серед «вершкових» аж 17 гравців команди вигравали хоча б один раз європейський турнір, а футболісти основного складу ставали володарями трофеїв тричі і більше разів. У нинішньому складі «Ліверпуля» таких гравців просто немає.

У випадку з тренерами команд така ж ситуація. У керманича «Реала» Зінедіна Зідана 2 кубки з двох фіналів ЛЧ, у Юргена Клоппа таких перемог немає, хоча німець набагато довше працює тренером на найвищому рівні.

Роналду
Роналду

Щодо орієнтовного складу «Реала» на фінальний матч, то спрогнозувати можна такий варіант: Навас – Марсело, Варан, Серхіо Рамос, Тео Ернандес – Кроос, Каземіро, Модрич, Лукас Васкес – Роналду, Бензема.

Головна зірка команди з Мадриду – Кріштіану Роналду наприкінці цього сезону Ліги чемпіонів мав неоднозначні відгуки. Португалець нині займає першу позицію в списку бомбардирів цьогорічного розіграшу, проте дещо найкращому футболісту світу все ж не вдалося.

В першому матчі півфіналу ЛЧ «Реал» на виїзді здобув важливу перемогу над «Баварією» 2:1. Проте гра Роналду засмутила глядачів, його фактично не було видно. Єдиним серйозним моментом за участі Кріштіану став його ж гол, котрий не зарахували. Португалець в тому епізоді підіграв собі рукою.  В другому поєдинку (2:2) Роналду знову відзначився далеко не з кращого боку. Він був важким та не реалізував кілька нагод. Схоже, що вирішальні голи зірковий Кріштіану відклав для Києва.

Карім Бензема
Карім Бензема

На відміну від Роналду, чудово реалізував себе в останніх матчах нападник Карім Бензема. Лише в двох матчах з «Баварією» француз забив одразу 3 м’ячі. Позитивно відзначився в цьому сезоні і воротар Кейлор Навас, оформивши майже рекордну кількість сейвів. Саме Навас може стати таємною зброєю Зідана у фіналі.

Тетяна Савенець, Київ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-